PSA-Toyota evliliğinin son meyvesi: Proace City

Toyota yıllardır dile getirdiği ama bir türlü üretime geçemediği hafif ticari kombi sınıfına PSA desteğiyle girdi. Rifter-Partner, Berlingo ve Combo'nun anadan öz, babadan üvey kardeşi Proace City, Birmingham 2019 Ticari Araç Fuarı'nda gün ışığına çıktı.

Her ne kadar kendisi üretmese de sonunda Toyota’nın da combi sınıfı bir hafif ticari aracı oldu. Peugeot Rifter-Partner, Citroen Berlingo ve Opel Combo’nun anadan öz, babadan üvey kardeşi Proace City, İngiltere’nin Birmingham kentinde düzenlenen ve 30 Nisan’da kapılarını açan Ticari Araç Fuarı’nda gün ışığına çıktı.

4.403 ve 4.753 mm uzunluğunda iki farklı gövde ve üç karoseri tipinde tasarlanan Proace City‘de binek tipi versiyona Toyota geleneğine uygun Verso ismi verildi. Verso seçeneğinde hem beş hem de yedi koltuk seçeneği sunuluyor.

Foto Galeri

Kardeşlerinde olduğu gibi Akıllı Kargo özelliğine sahip olan Proace City, kısa şaside 3.3 ve uzun şasi modelinde 4.3 metreküp yükleme alanı sunuyor. Bu özellik, Proace City‘i iki Euro palet taşıyabilen ender araçlardan biri yapıyor.

Proace City‘nin motor ve şanzıman kombinasyonları diğer üç kardeşinde olduğu gibi PSA kaynaklı. 75-130 beygir aralığında güçlere sahip benzinli ve dizel motorlara 5-6 ileri manuel veya 8-ileri otomatik şanzıman seçenekleri eşlik ediyor.

Proace City, sekiz inçlik dokunmatik ekranında, MirrorLink, Apple CarPlay ve Android Auto gibi özellikler barındırıyor. Navigasyon ve online özelliklere bu ekrandan erişilirken, sistemde sesli komut özelliği de sunuluyor. Proace City cama yansıtmalı gösterge (head up display) ekranında, sürücüye hız limitleri, navigasyon gibi önemli detayları gösteriyor.

Proace City’nin hem kombi hem de panel van versiyonlarında bir dizi artırılmış güvenlik özellikleri bulunuyor. Ön Çarpışma Önleyici Sistem, Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi, Şerit Takip Asistanı, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi ve Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi gibi özellikler üst donanım seçenekleriyle birlikte sunulacak.

Toyota Proace City’nin Avrupa satışları 2020 model yılıyla birlikte başlayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu