VW Grubu’na ait 4 bine yakın otomobil taşıyan gemide yangın çıktı

Almanya'dan ABD'ye giden, VW, Audi, Porsche, Lamborghini ve Bentley yüklü gemi Atlas Okyanusu'nda alev aldı. 22 mürettebat sağ kurtarıldı. Araçların akıbeti henüz bilinmiyor.

Volkswagen Grubu’na ait toplam 3.965 aracın yüklü olduğu kargo gemisi, Atlas Okyanusu’nda bulunan Portekiz’in Azor Adaları açıklarında bilinmeyen sebeple alev aldı. Almanya’nın Emden limanından kalkan Felicity Ace adlı gemi, ABD’nin Rhode Island eyaletindeki Volkswagen Grubu’na ait Davisville limanına gidiyordu.

Alman gazetesi Handelsblatt, geminin VW, Audi, Lamborghini, Porsche ve az sayıda Bentley olmak üzere 3.965 araç taşıdığını bildirdi.

Geminin mürettebatı kurtarıldı

Portekiz Donanması, Çarşamba günü çıkan yangında kimsenin yaralanmadığını ve donanmanın, bölgede seyreden dört ticaret gemisinin ve Portekiz Hava Kuvvetleri’nin yardımıyla 22 mürettebatın kurtarılarak bir otele yerleştirildiğini bildirdi.

Donanmadan yapılan açıklamada, “Geminin sahibi Felicity Ace, geminin çekilmesi için bir plan hazırlamak üzere lojistik acente ile temas halinde” denildi.

Alman basın kuruluşu Handelsblatt, ABD Volkswagen’den gelen bir dahili e-postada, geminin VW, Porsche, Audi ve Lamborghini markalarına ait 3.965 araç taşıdığının belirtildiğini yazdı.

1.100 adedi Porsche

Volkswagen Grubu, gemideki araba sayısını doğrulamadı, ancak Porsche gemide kendi markasına ait yaklaşık 1.100 araç olduğunu söyledi.

Şirket, “Atlantik boyunca Volkswagen Grubu araçlarını taşıyan üçüncü taraf kargo gemisini içeren bir olayla karşı karşıya olduklarını” söyledi.

Bentley ise, gemide kendi markalarına ait 189 otomobilinin olduğunu doğruladı. Bir sözcü, “Daha fazla bilgi edinmek için nakliye şirketiyle çalışıyoruz” dedi.

Marine Traffic web sitesine göre gemi, Rhode Island Davisville’deki bir Volkswagen limanına  gidiyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu