Nissan Navara’nın Avrupa macerası sona eriyor

Nissan, düşük talep nedeniyle Barcelona'daki tesisinde ürettiği pick-up modeli Navra'nın fişini çekecek. Barcelono fabrikasını da yıl sonunda kapatacak olan Nissan, makyajladığı Navra'nın İspanya'daki fabrikada üretimine başlamamıştı.

Geçtiğimiz Kasım ayında pick-up sınıfındaki oyuncusu Navara’nın makyajlı versiyonunu tanıtan Japon otomobil üreticisi Nissan, pick-up modelini ürettiği İspanya’nın Barcelona kentinde bulunan tesisini kapatma kararı aldı. Buna paralel olarak, satışları ciddi oranda düşen Navara’yı da Avrupa pazarından çekeceğini açıkladı.

Nissan Navara modeline neden veda ediyor?

Japon üretici Nissan’ın aldığı bu kararın arkasında, verilere de bakıldığında Navara’ya olan talebin düşük olduğu görülüyor.  Geçen yıl Avrupa’da sadece 11 bin 695 adet satılan Navara’nın Avrupa macerası sona eriyor.

Daha önceleri Avrupa pick-up pazarında ilk 2’de yer alan Navara, son 4 yılda gerileyerek Mitsubishi L200, Toyota Hilux ve Ford Ranger gibi rakiplerinin hayli arkasında kaldı.

Aynı fabrikada üretilen X-Serisi de benzer akıbete uğramış ve geçtiğimiz yıl üretimden kaldırılmıştı.

Konuyla ilgili markadan gelen açıklamaya göre: “Güncel Nissan Navara’nın üretimi, 2021 yılının Aralık ayında Barcelona tesisinde son bulacak. Satışların ise 2022 yılında bitmesini bekliyoruz. Bu durum, Avrupalı kullanıcıların pickup modellere olan talebi ile doğru orantılı. Bunun yerine Avrupa’da çok daha fazla tercih edilen hafif ticari modellere geçiş yapacağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu