Modifiye dediğin böyle olur

Polonya merkezli tasarım stüdyosu Carlex Design, Mercedes X-Class'a yaptığı modifiye ile araca bambaşka bir görünüm kazandırdı.

Dünyanın birçok ülkesinde stüdyosu bulunan ve Avrupa merkezi Polonya, Asya operasyonu ise Güney Kore’de bulunan Carlex Design, Mercedes’in Nissan Navara ile birlikte ürettirdiği X-Class modeline yepyeni bir kimlik kazandırdı.

Off-road yeteneğine vurgu yapan ve adına Exy Extreme+ adı verilen agresif tasarım, iç mekanı da tam bir lüks spor araca dönüştürdü. Pek çok kişinin hayallerini süsleyecek bir pick-up’a dönüşen araç, Mercedes lüksünün de ötesine geçmiş görünüyor.

Dışarıda yeni bir ön tampon ve panjur, kaput üstü far kaşlarıyla entegre spoiler, karbon fiber kaplı yan aynalar, arkada stop çerçeveleri, ön ve arka çamurluk üstü dodikler, arkada özel bir spoiler, yeni yakıt depo kapağı ve çarpıcı bir arka tampon içeren kapsamlı gövde kiti yapıldı. Carlex Design ayrıca X-Class’a 18 inç jantlara giydirilmiş 33 inçlik Radar Renegade RT + POR 118Q lastiklerle donattı. Kabin çatısına monte ettiği LED ışıklarla aracın off-road karakterini pekiştirirken, yan kapı altlarına koyduğu özel basamaklarla aynı görsel bütünlüğe sahip kasa rol barları da aracın off-road görüntüsünü güçlendirdi.

Aracın içi de en az dışı kadar vahşi bir görüntü kazandı. Karbon fiber etkisi ile sportif bir görüntü verilen iç mekanda koltuklar, gösterge paneli ve kapı panelleri siyah deri ve alcantara ile yeniden kaplandı. Koltuklar ve direksiyon simidine uygulanan limon sarısı deri şeritler, iç mekandaki sportif havayı zirveye taşıyor.

Değişiklikler sadece görselle sınırlı değil, süspansiyonlar da off-road’a uygun şekilde yeniden yapılandırıldı. Modifikasyon sonrası aracın yerden yüksekliği 10 cm artarken, araç kendine özgü bir egzoz sistemi de kazandı.

Carlex Design, müşteriye özel fiyat uyguladığı için bu aracın ne kadara mal olduğu konusunda bilgi vermiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu