Yeni Defender Türkiye yollarında

4 Temmuz itibariyle Türkiye'de satışa çıkacak olan Land Rover Defender, Kaç liralık fiyat etiketine sahip olacak?

1948 yılında Amsterdam Otomobil Fuarı’nda ilk kez görücüye çıkan ve dünyayı keşfetmek isteyen kaşiflerin yol arkadaşı olan Land Rover Defender, yeni nesli ve yeni teknolojisiyle 4 Temmuz’dan itibaren Borusan Otomotiv Land Rover Yetkili Satıcıları’nda satışa sunulacak.

Land Rover’ın D7x mimarisi üzerinde yükselen ve bugüne kadar ürettiği en yetenekli 4×4 modeli olan Defender’ın yeni platformu, en yeni elektrikli güç aktarma organlarını desteklerken, bir yandan da tamamen bağımsız havalı süspansiyon için zemin hazırlıyor.

Şimdilik 110 versiyonuyla ülkemize gelen Defender, opsiyonel olarak sunulan 5+2 oturma konfigürasyonu ile kalabalık seyahat imkanı da sunuyor. Ücüncü sıra koltuklar kullanılmadığında 1.075 litrelik bagaja sahip olan Defender, ikinci sıra katlandığında ise 2.380 litreye kadar geniş bir yük alanı sunuyor. Daha fazla eşya taşımak için ikinci sıra koltuklar katlandığında üçüncü kişinin yolculuk yapabilmesi için ön tarafta üç kişilik bir oturma düzeni de opsiyonel olarak sunuluyor.

Hem arazide hem de yolda dünyanın en iyi dört tekerlekten çekişli araçlarından biri olan Defender, “Yapılandırılabilir Terrain Response” özelliğini kullanıcılarına sunan ilk Land Rover modeli olarak ön plana çıkıyor. Yeni Defender, çift kavramalı otomatik şanzımanı, 3.500 kg’lık maksimum yük ve 300 kg’lık statik çatı yükü taşıyabilme kapasiteleriyle segmentine referans modeli olmaya geliyor. Ayrıca 900 mm derinliğindeki sulardan rahatlıkla geçebilen yeni Defender, 0.38 sürtünme katsayısı ile aerodinamik olarak da kendini kanıtlıyor.

Yeni Defender; Explorer, Adventure, Country ve Urban paketleriyle kullanıcılarına çok daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunuyor. Yan bölüme monte edilen taşıyıcı çanta, tavan rafı, stepne kapağı gibi detaylar ile sunulan Explorer Pack, her türlü arazide iz bırakmak isteyenler için tasarlanan özellikleriyle göz dolduruyor. Country Pack ise, taşınabilir yıkama sistemi ve tam boy yükleme alanı bölmesiyle kullanıcılarına yeni kolaylıklar vaat ediyor. Yeni yollar keşfetmek istendiğinde Adventure Pack ile gelen entegre hava kompresörü ve koltuk sırt çantası gibi aksesuarlar, doğanın zorluklarıyla mücadele ederken sürücülere kolaylık sağlıyor. Urban Pack ise parlak metal pedallar ve parlak arka sürtünme plakası gibi özellikleri ile şehir hayatına hükmediyor.

Yeni Defender, 240 beygir güç üreten D240 2.0 litre hacimli motoruyla birlikte; S, SE, HSE ve First Edition olmak üzere 4 farklı donanım seçeneği sunuyor. İlk olarak 110 yani 5 kapılı versiyonu ile Borusan Otomotiv Land Rover Yetkili Satıcıları’nda yerini alan Defender, 1.030.000 TL’den başlayan fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu