Audi’nin elektromobilite yolculuğunun yeni üyeleri IAA Münih 2023’te

Audi, Holoride sanal gerçeklik eğlencesini seri üretim modellerinde uygulayan dünyadaki ilk otomobil üreticisi olan Audi, IAA Münih Mobility 2023’te bu teknolojiye sahip modellerinden Q8 e-tron’u ve Q8 e-tron Sportback modelini sergiliyor.

Fuarda ayrıca, Audi’nin mevcut elektrikli model ailesi e-tron’un Q4 ve A6 ile ailenin en dinamik üyesi olan RS e-tron GT de yer alıyor. Audi, Q6 e-tron modelinin, ön üretim halini de sergiliyor. 

Audi, IAA Münih Mobility 2023’te ziyaretçilerine geleceğin mobilitesini deneyimleyebilme imkanı sunuyor. Audi markasının e-mobilite yolculuğundaki bağlantılı, sürdürülebilir, elektrikli, otonom sürüşe yönelik teknolojik atılımı fuarda en güzel örnekleriyle yer alıyor.

Q8 e-tron ile Holoride yolculuk

Audi’nin fuarda öne çıkan modellerinden ilki, üçüncü nesil modüler bilgi-eğlence araç seti (MIB 3) ve en yeni yazılım kümesi holoride özellikli olan Q8 e-tron ve Q8 e-tron Sportback.

Yeni Audi Q8 e-tron, öncü Audi e-tron’un başarı öyküsünü yeni bir isim altında ileriye taşıyor. Geniş lüks sınıf konforu, optimize edilmiş sürüş konsepti, geliştirilmiş aerodinamiği, daha iyi şarj performansı ve batarya kapasitesi ile Audi Q8 e-tron, Audi’nin elektrikli SUV portföyündeki en üst düzey modeldir. Farklı ön tampon için yeni bir tasarım, Q8 e-tron’a taze bir görünüm kazandırıyor.

Audi’nin elektrikli SUV ve crossover modellerinin en üst modeli olan Audi Q8 e-tron optimize edilmiş sürüş konsepti, geliştirilmiş aerodinamik özellikleri ve menzili 600 kilometreye kadar çıkaran (WLTP’ye göre) daha yüksek şarj performansı ve batarya kapasitesiyle tam anlamıyla bir amiral gemisi.

PPE tabanlı ilk Audi olan Q6 e-tron, kamuflajla gösteriliyor

Audi’nin fuarda sergilediği bir başka model, yeni Premium Platform Electric (PPE) tabanlı ilk modeli olan Q6 e-tron. Ingolstadt’ta üretilen ilk tamamen elektrikli model olan Q6 e-tron Audi’nin tarihindeki en büyük model girişiminin başlangıcına işaret ediyor. Marka, modelin ilk üretim halini kamuflaj giydirmeyle ve tamamen yeni iç tasarımı ile sergiliyor.  İç mekanı kullanıcıların ihtiyaçlarına göre yeniden tasarlanan Yeni Audi Q6 e-tron model serisinde teknoloji, estetik ve sürdürülebilirlik mükemmel bir denge içinde.

Aracın iç mekanında bazıları geri dönüştürülmüş materyallerden üretilen yüksek kaliteli malzemeler kullanılmış. Örneğin, S serisinde yüzde 100 geri dönüştürülmüş polyesterden üretilen kumaş Elastic Melange kullanılıyor. Gösterge panelindeki yüzeyler standart olarak, bir kısmı yenilenebilir hammaddelerden üretilen volkan grisi ince boya ile kaplanmış. Audi Q6 e-tron’un paspasları Econyl’den yapılmış. Bu malzeme eski balık ağları, halılar ve endüstriyel atıklar geri dönüştürülerek oluşturuluyor.

Audi Q6 e-tron, elektrikli mobilite için özel olarak geliştirilen yeni PPE platformu sayesinde en az kendisi kadar görkemli hissettiren geniş bir iç mekana sahip. Bagaj 526 litre saklama alanı sunarken arka koltuklar katlandığında bu alan 1.529 litreye kadar çıkıyor. Ön bagaj olarak adlandırılan bölümde 64 litrelik bir saklama alanına sahip. Bu alanda mobil şarj kablosu veya küçük seyahat çantaları rahatça saklanabiliyor.

İç mekana Audi MMI panoramik ekranı ve MMI ön yolcu ekranı ile “dijital sahne” hakim. Ekranlar tasarım konseptine mükemmel şekilde entegre edilmiş ve iç mekana ferah bir his katıyor. Kavisli bir tasarıma ve OLED teknolojisine sahip Audi MMI, 11,9″ Audi sanal kokpit ve 14,5″ MMI dokunmatik  ekrandan oluşuyor.

Özel ambians aydınlatması, kavisli ekranın geceleri havada süzülüyormuş gibi görünmesini sağlıyor. Ön yolcu için tasarıma mükemmel bir şekilde entegre edilen 10,9 inçlik MMI ön yolcu ekranı yer alıyor. Deklanşör teknolojisine sahip aktif gizlilik modu, sürücünün dikkatini dağıtmadan yolcunun film izlemesine bile olanak tanıyor.

Sınıfının ötesinde Q4 e-tron 

Fuardaki Audi e-tron ailesi üyelerinden bir diğeri Audi Q4 e-tron. Genişliği mevcut sınıf sınırlarının üzerinde olan model, ekran konseptiyle de üst sınıf modellerin rakibi. Artırılmış gerçeklik head up display ekranı gerçek ve sanal dünyaları birleştiriyor. MMI ekran ve dokunmatik kontrollere sahip yeni nesil direksiyon, modelin geleceğe yönelik rotasını da vurguluyor.

A6 Avant e-tron konspet 

Audi fuar ziyaretçilerine lüks sınıftaki temsilcisi A6’nın elektrikli modeli A6 e-tron’un Avant versiyonunun konseptini de tanıtıyor.

İlk olarak 2021 yılında Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Audi A6 Sportback e-tron konsept gibi, A6 Avant e-tron konsept de Audi’nin liderliğinde geliştirilen PPE platformuna dayanan tamamen elektrikli bir tahrik sistemine sahip.

A6 Sportback e-tron ile aynı boyutlara sahip yeni bir tasarım konseptini temsil eden A6 Avant e-tron 4,96 metre uzunluğunda, 1,96 metre genişliğinde ve 1,44 metre yüksekliğindeki gövdesiyle lüks sınıfın bir üyesi olduğunu belli ediyor.

Dinamik ve büyüleyici: RS e-tron GT

Audi, fuarın Open Space’de kurulu alanında sergilediği RS e-tron GT ile, elektrikli mobilitenin dinamizminde ulaştığı noktayı gösteriyor. Dört kapılı coupé, klasik gran turismo fikrini yeniden yorumluyor. İki güçlü elektrikli motor, elektrikli dört tekerlekten çekiş ve çarpıcı bir sürüş performansı sağlıyor.

Foto Galeri👇

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu