Almanya’da hırsızlar en çok Range Rover Velar’ı çalıyor

Alman Sigorta Birliği (GDV) verilerine göre 2020 yılında hırsızlar en çok Range Rover Velar modelini çaldı. En çok çalınan 10 otomobil modelinden 8'inin ortak noktası ise 30 bin euro'dan pahalı olmaları.

Almanya’daki hırsızlar her geçen yıl daha da seçici hale geldiler. Alman Sigorta Birliği (GDV) 2020 yılı verilerine göre hırsızlar en çok Range Rover Velar modelini çalmayı tercih ediyor. Daha ilginç olanı ise en çok çalınan 10 modelden 8’inin 30 bin euro’dan yüksek bir fiyata sahip olması.

2020 yılında Almanya’da toplam 10.697 araç çalındı. Bunların 166 adedi Range Rover Velar oldu. Yani çalınan her 1000 araçtan 15,5 adedi Velar’dan oluştu. İkinci sırada ise binde 9’luk oranla 2. nesil BMW X6 var. Onu 5,9’luk oranla Kia’nın eşsiz modeli Stinger takip ediyor. Sonrasında sırasıyla 3 nesil Range Rover, Lexus NX, 4 nesil Toyota Land Cruiser ve hibrit modeli Prius, 3. nesil Porsche 911, Ford Edge ve 3. Nesil BMW X5 sıralanıyor.

10 modelden yedisinin SUV olması ve neredeyse tümünün güncel model olması da hırsızların seçici olduğunu kanıtlar nitelikte. Araştırma, üretici karşılaştırmasında da en çok çalınan araç markasının Land Rover olduğunu ortaya çıkardı. Onu spor otomobil üreticisi Porsche, Mazda, Mitsubishi ve Toyota takip ediyor. En az çalınan marka ise Fiat.

Başkent Berlin, hırsızlığın da başkenti olmuş durumda. Ülke çapında kaydedilen tüm hırsızlıkların beşte birinden fazlası burada gerçekleşti. Başkentte toplam 2.267 adet sigortalı otomobil çalındı. Bu hırsızlığın  ekonomik boyutu ise yaklaşık 50 milyon euro.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu