Škoda, Araçlarına ChatGPT’yi Entegre Ederek Kullanıcı Deneyimini Artırıyor

Škoda, yapay zeka tabanlı chatbot ChatGPT’yi Laura sesli asistanını entegre ederek yenilikçi yaklaşımıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Bu önemli adım ile birlikte kullanıcıların araç içi deneyimi daha da ileriye taşınacak ve sistem günlük yaşamı kolaylaştırmaya yardımcı olacak. 

MEB GP ve MQB EVO platformlarına sahip Škoda modelleri bu yeni özellikten yararlanan ilk araçlar olacak. ChatGPT entegrasyonuna sahip sistem sayesinde kullanıcılar geniş bir yapay zeka veritabanına erişebilecekler ve sürüş sırasında kendilerine içerik okunmasını sağlayabilecekler. 

Bu yeni özellik, otomotiv sektörüne özel olarak geliştirilen ve ChatGPT entegrasyonu sunan teknoloji ortağı Cerence tarafından uygulandı. Ayrıca bu sistemde, kişisel veriler ve araç bilgileri her zaman korunmaya devam ediliyor.

Škoda modellerine daha fazla 2024’ün ortasından itibaren uygulanmaya başlanacak. İlk olarak Škoda Enyaq’ın belirli versiyonlarında, yeni nesil Škoda Superb ve Kodiaq ile yeni Škoda Octavia’da sunulacak. Škoda’nın yeni sisteminde Laura sesli asistan, önceki sesli komutların çok ötesine geçen çeşitli yeni yetenekler getirecek.

Laura sesli asistan bilgi-eğlence sistemini, navigasyonu ve klimayı kontrol etmek ve genel bilgi sorularını yanıtlamak için kullanılabilecek. Gelecekte yapay zeka, sürekli gelişen yeteneklerinin bir parçası olarak bunun ötesine geçen sorulara yanıt olarak ek bilgiler sağlayacak. Böylece bir yolculuk sırasında hayatı kolaylaştıracak sistem daha sezgisel bir dille etkileşim kurmak, araca özgü bilgileri almak ve çok daha fazlasını gerçekleştirebilecek. Böylece sürücü tamamen yola odaklanarak tamamen güvenli bir sürüş ortamı sağlanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu