DS’ten yeni sedan DS 9

DS Automobiles, 3 ve 7 Crossback modellerinden sonra bünyesine sedan DS 9'u ekledi.

Premium Fransız otomobil üreticisi DS Automobiles, DS 3 ve 7 Crossback modellerinden sonra bünyesine amiral gemisi sedan DS9’u ekledi.

DS Automobiles, 9 modelinde PSA Grubu’nun 508’de kullandığı EMP2 platformunu kullanıyor. 508’i epeyce andıran DS9, bolca krom detaylara barındırıyor. 3 ve 7 modellerindeki ön panjurdan izler taşıyan DS9, arka stoplarda da benzerliğini koruyor.  Ayrıca C sütununa yerleştirilen sinyal lambası da “Citroën DS” modelinden detaylar andırıyor.

DS 9 kaputunun altında, 1.6 litrelik PureTech ünite ile elektrik motorunun birleşiminden 225 hp güç elde eden kombinasyonla 11.9 kWh’lik bataryası sayesinde  40 veya 50 km yol gidebilecek, sekiz ileri tam otomatik EAT8 şanzımana entegre edilen elektrik motoru sayesinde 80 kW (110 hp) güç, 320 Nm tork üretirken E-Tense motor barındırıyor. Ayrıca ilk etapta 225 hp güç ile gelen DS9, daha sonrasında önden çekişli 250 hp ve dört çeker 360 hp’lik motorlara da kavuşacak. Aynı zamanda DS 9’da şuan da 508 GT’de görev yapan elektrik desteği görmeyen 1.6 PureTech 225 hp’lik versiyonuna da yer verecek.

DS, 7 Crossback’te kullandığı sürüş asistan sistemine sahip Seviye 2 otonom sürüş imkânı sağlayan “Drive Assist” teknolojisiyle donatılan sistemi yeni sedanı 9 da kullanıyor. Bununla birlikte yeni sedanda gece görüş sistemi ve 30 km/s hıza kadar park yeri tespit edip, yalnızca bir tuşa basılı tutulması ile birlikte işlemi kendi kendine gerçekleştirebilen DS Park Pilot sistemine de yer veriyor. Ayrıca konfordan ödün vermeyen, kameralar ile birlikte yolu tarayarak, süspansiyon sistemine sensörler aracılığıyla aracın amortisör ve yay elemanlarını önceden ayarlayan, DS Active Scan Suspensiyon adı verilen aktif süspansiyon sistemini de yeni sedanında barındırıyor.

DS, 9 modelinin 250 hp’lik E-Tense versiyonu Çin’de üretecek ve direk o pazarda satışa sunacak. Yeni sedanın satışı ise 2020’nin ikinci yarısında satışa sunulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu