Türkiye Citroen'in Dünyada En Büyük 3. Pazarı Oldu!

Fransız otomotiv üreticisi Citroën, Türkiye’deki satış performansını artırmaya devam ediyor. 2022 yılını Türkiye’deki en yüksek satış rakamıyla kapatan Citroën, 2023 yılında da rekor satışa ulaştı. 2023 yılını 63 bin 153 adetlik satışla kapatan Citroën Türkiye, bir önceki yıla göre satışlarını yüzde 119 oranında artırmış oldu. Aynı zamanda Citroën Türkiye, ortaya koyduğu yüksek performans ile Otomotiv Distibütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) düzenlediği Satış ve İletişim Ödülleri kapsamında “Yılın En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası” ödülünü kazanarak önemli bir başarıya daha imzasını attı. Kendileri için 2023 yılının başarılı geçtiğini söyleyen Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, “Yıla Marketing Türkiye’nin düzenlediği The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri’nde ‘Yılın En İtibarlı Binek Otomotiv Markası’ seçilerek başlamıştık. Geçtiğimiz yılı, 2022’ye göre satışlarımızı iki kattan fazla artırarak tamamladık ve bu ödülün tesadüf olmadığını kanıtlamış olduk. Hafif ticari araçtaki ‘En Hızlı Büyüyen Marka’ ödülümüz de başarılarımızı taçlandırmış oldu. Sene başında 2023 yılı satış hedefi olarak 49 bin 250 adedi belirlemiştik. Bu hedefi katbekat aşmış olmak da bizi ayrıca mutlu etti. Elbette bu performansın altındaki en büyük neden Türk tüketicisinin markamıza teveccühü ve memnuniyeti olmuştur. Citroen Türkiye ekibi olarak, bayilerimizle birlikte elde ettiğimiz bu sonuç, çok daha önemli bir başarıya ulaşmamızı sağladı. 2023 yılındaki satış rakamımız, Türkiye’yi Citroen’in dünyada en büyük 3’üncü pazarı haline getirdi. Bu hem marka olarak bizim hem de Türkiye için çok önemli başarı” dedi.

Konforu ön planda tutan yenilikçi ve yüksek teknolojili modelleriyle otomotiv tarihinin en köklü üreticilerinden olan Citroën, Türkiye pazarındaki büyümesine son sürat devam ediyor. 2022 yılında Türkiye’de rekor satışa ulaşan Citroën Türkiye, güçlü bir büyüme gerçekleştirdiği 2023 yılı verilerini açıkladı. 2023’ü toplamda 63 bin 153 adetlik satışla tamamlayan Citroën Türkiye, bu performansıyla satışlarını 2022 yılına göre yüzde 119 oranında artırmayı başardı. Satışlarını ikiye katlayan marka, aynı zamanda Türkiye pazarındaki en yüksek satış adedine ulaşarak tarihi bir rekora imza attı. Bu rakamla marka, geçtiğimiz yılı toplam pazarda 3 sıra birden yükselerek 7’nci sırada tamamladı. Citroën, yılı pazarın da üzerinde bir büyüme elde ederek yüzde 5,1 payla kapattı.

Hafif ticari araçta ilk 5’te yer aldı!

Citroën Türkiye’nin ortaya koyduğu yüksek performans, markaya aynı zamanda, Otomotiv Distibütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) düzenlediği Satış ve İletişim Ödülleri kapsamında “Yılın En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası” ödülünü kazandırarak önemli bir başarıya daha imza atmasını sağladı. Geçen yılı hafif ticari araç satışında 5’inci sırada tamamlayan marka, 17 bin 758 adetlik satış hacmine ulaştı. Marka geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği 45 bin 395 adetlik otomobil satışıyla da yılı bu binek pazarında 8’inci sırada tamamladı. Kendileri için 2023 yılının başarılı geçtiğini söyleyen Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, “Yıla Marketing Türkiye’nin düzenlediği The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri’nde ‘Yılın En İtibarlı Binek Otomotiv Markası’ seçilerek başlamıştık. Geçtiğimiz yılı, 2022’ye göre satışlarımızı iki kattan fazla artırarak tamamladık ve bu ödülün tesadüf olmadığını kanıtlamış olduk. Hafif ticari araçtaki ‘En Hızlı Büyüyen Marka’ ödülümüz de başarılarımızı taçlandırmış oldu” dedi. 

Citroën’in dünyada en büyük 3’üncü pazarı Türkiye oldu!

Citroën modellerinin kendi segmentlerinde iddialı sonuçlara imza attığını belirten Selen Alkım, “C4 modelimiz ulaştığı 5 bin 804 adetlik satışla kompakt HB sınıfının tüm sene boyunca en fazla tercih edilen üçüncü modeli oldu. Benzer şekilde C3 de 7 bin 844 adetlik satışla B-HB segmentinde ilk 5’te yerini aldı. C5 Aircross, 8 bin 434 adetlik satışla en çok tercih edilen ikinci binek araç modelimiz oldu. C4 X ise 10 bin 704 adetlik satışla binek modellerimiz içinde en fazla satılan Citroën modeli oldu. Bize hafif ticari araçta en hızlı büyüyen marka unvanını getiren Berlingo ise 8 bin 983 adetlik satışla segmentinde ikinci sıraya yükselirken, aynı zamanda markamızın en çok satılan ticari modeli olmayı başardı. Segmentinde yüzde 18 paya ulaşan Berlingo’nun başarısı, bize hafif ticari araç pazarında yüzde 6,7’lik pazar payı kazandırdı” diye konuştu. Sene başında 2023 yılı satış hedefi olarak 49 bin 250 adedi belirlediklerini hatırlatan Selen Alkım, şöyle devam etti: “Bu hedefi katbekat aşmış olmak da bizi ayrıca mutlu etti. Elbette bu performansın altındaki en büyük neden Türk tüketicisinin markamıza teveccühü ve memnuniyeti olmuştur. Citroen Türkiye ekibi olarak, bayilerimizle birlikte elde ettiğimiz bu sonuç, çok daha önemli bir başarıya ulaşmamızı sağladı. 2023 yılındaki satış rakamımız, Türkiye’yi Citroen’in dünyada en büyük 3’üncü pazarı haline getirdi. Bu hem marka olarak bizim, hem de Türkiye için çok önemli başarı. Citroën Türkiye olarak 2024 için de hazırız. Yılın üçüncü çeyreğinde pazara sunacağımız e-C3 gibi iddialı modellerimizle 2024 yılında da benzer başarılara imza atacağımıza inancımız tam.” 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu