Alfa’nın hırçın yüzleri: Yeni Giulia ve Yeni Stelvio Quadrifoglio

Alfa Romeo, yenilenen Giulia ve Stelvio Quadrifoglio'da; 510 HP gücündeki 2.9 V6 Bi-Turbo motor, yeni teknoloji, bağlanabilirlik, güvenlik özellikleri, güncellenmiş arayüz tasarımı, performansı ve Seviye 2 otonom sürüş özellikleri sunuyor.

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, yenilenen Giulia ve Stelvio Quadrifoglio’yu, internet üzerinden düzenlediği tanıtım toplantısıyla dünyanın beğenisine sundu. 510 HP gücündeki 2.9 V6 Bi-Turbo motorlarıyla hız kesmeyen Giulia ve Stelvio Quadrifoglio ikilisi; yeni teknoloji, bağlanabilirlik, güvenlik özellikleri, güncellenmiş arayüz tasarımı, performansı ve Seviye 2 otonom sürüş özellikleri sunmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Alfa Romeo, DNA’sının heyecan verici sembolü olan Quadrifoglio mirasını sürdüren en sportif ikilinin 2020 model yılına ait versiyonları ayrıca, iç ve dış tasarımındaki yeni ve özel detaylarla da otomobil tutkunlarının tüm beklentilerini iddialı bir şekilde karşılamayı sürdürüyor.

Yeni Giulia ve Stelvio Quadrifoglio, Alfa Romeo DNA’sının temel unsurları olan üstün performans ve benzersiz İtalyan stili mükemmeliyetçiliğini gözler önüne seriyor. Yeni Giulia ve Stelvio Quadrifoglio, kaputlarının altında üstün performanslarını, 510 HP güç ve 2.500 d/dk’da 600 Nm tork üreten tamamı alüminyum 2.9 litre V6 Bi-Turbo motordan alıyorlar.

Giulia ve Stelvio Quadrifoglio modelleri, her iki otomobilde de motorun gücü, Alfa Active Torque Vectoring sistemi tarafından tekerleklere aktarılırken, Stelvio Quadrifoglio modelinde ayrıca, yenilikçi Q4 dört tekerlekten çekiş sistemi yeni modelle birlikte devreye giriyor. Her iki modelde de, 8 vitesli otomatik şanzıman akıcı vites değişimi ile konforu optimize etmek üzere kalibre edilirken, bu sayede iki otomobil de farklı yol ve zemin koşullarında rahat bir sürüş sunuyor. Quadrifoglio’da bulunan şanzıman, “RACE” modundayken sadece 150 milisaniyede vites değiştirerek aracın gerçek gücünü ortaya koyuyor.

Yeni Giulia ve Stelvio Quadrifoglio ikilisi; Alfa Aktif Süspansiyon, Alfa DNA Pro sürüş modu seçim sistemi ve Giulia Quadrifoglio’da yer alan Alfa Aktif Aero tampon altı eklentisi ile sürüs keyfini zirveye taşırken, aynı zamanda da  benzersiz bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

Giulia ve Stelvio Quadrifoglio ikilisinde sunulan tüm bu sistemler, Alfa Şasi Kontrol ünitesi tarafından gerçek zamanlı olarak koordine edilip uygulanarak, sürücüye her koşulda mümkün olan en iyi performansı sunmasını sağlıyor. Benzersiz sürüş deneyimini çift modlu dört çıkışlı egzoz sistemiyle tamamlayan Quadrifoglio, “RACE” modunda daha hırçın ve daha heyecan verici bir egzoz sesi üretiyor. Alfa Romeo, Giulia ve Stelvio Quadrifoglio müşterilerine ayrıca, opsiyonel olarak Akrapovič markalı karbonfiber egzoz uçlarına sahip titanyum egzoz sistemi de sunuyor.

Giulia ve Stelvio Quadrifoglio’da yenilenen orta konsol tasarımı harika doku ve görsel etkiye sahip olup daha fazla depolama alanı sunarken, yenilenen direksiyon simidi ve deri kaplı vites kolu da bu tasarımı tamamlıyor. Yeni Quadrifoglio ikilisinde, emniyet kemerleri ise geleneksel siyah rengin dışında kırmızı veya yeşil renk ile de sipariş edilebiliyor. Böylelikle araç dış mekanda olduğu gibi iç mekanda da sportifliğini sürdürüyor. Aynı zamanda Sparco imzalı yarış tipi karbon koltuklar da yine bir seçenek olarak otomobil severlerin tercihine sunuluyor.

Quadrifoglio ikilisinin 2020 model yılı ile birlikte yenilenen özelliklerinden birisi de yeni bilgi-eğlence ekranı. 8,8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekranlı yeni bilgi-eğlence sistemi, bağlantılı hizmetler ve yeni bir arayüz tasarımıyla beraber geliyor. Yeni Quadrifoglio’da ayrıca, ana mekanik bileşenlerin sıcaklıklarından tork üretimine, turbo basıncından anlık güç üretimine ve bunun dışında, hızlanmadan maksimum hıza performans seviyelerini ölçmek için dijital kronometrelere kadar birçok önemli bilgiyi “Performans” menüsü ile sürücünün kullanımına sunuyor. Giulia ve Stelvio Quadrifoglio’nun dış tasarımında ise, koyu renk lenslere sahip yeni LED arka stop lambaları ile yeni parlak siyah ön ızgara dikkatleri çekiyor. Diğer bir özellik olarak, Stelvio’nun Quadrifoglio versiyonu özel 21 inçlik jantlarla donatılıyor.

Benzersiz Alfa Romeo tarzı ile şık İtalyan tasarımını aynı potada eriten yeni Giulia ve Stelvio Quadrifoglio, yarışçı genetiğini korurken aynı zamanda da hızla konforlu bir günlük otomobile dönüşebiliyor. Geliştirilen teknolojiler kapsamında, Quadrifoglio’da yeni ADAS (Gelişmiş Sürüş Destek Sistemleri) devreye alınıyor. Seviye 2 otonom sürüş için Bosch ile birlikte geliştirilen yeni ADAS, direksiyon başında oturmanın keyfini korumaya devam ederken sadece yoğun trafikte veya daha uzun yolculuklarda güvenliği sağlamak ve konforu artırmak için devreye giriyor. Sürüş keyfi ve sürüş destek sistemleri arasında mükemmel bir denge sağlayan Seviye 2 otonom sürüş özelliği sürücüye belirli koşullar altında otomobilin gaz, fren ve direksiyon kontrolünü ele alma imkanı tanıyor.

Yeni Quadrifoglio ikilisinde bulunan Şerit Takip Yardımcısı, sinyallerden biri devrede değilken aracın içinde bulunduğunu şeridin dışına çıktığını tespit ediyor ve sürücüyü görsel, sezgisel olarak uyararak aracı kendi şeridine sokmak için aktif müdahalede bulunuyor. Aktif Kör Nokta Yardımcısı ile arka kör noktaları izliyor ve yaklaşan tüm araçları bildirirken olası bir çarpışmayı önlemek üzere direksiyonu düzeltiyor. Aktif Hız Sabitleme Sistemi, Trafik İşareti Tanımlama Sistemi ile birlikte daha konforlu bir sürüş için hızı sınırlar dahilinde ayarlıyor. Trafik İşareti Tanımlama Sistemi ve Akıllı Hız Denetimi, Trafik Sıkışıklığı Yardımcısı ve Otoyol Yardımcısı, Sürücü Dikkat Dağınıklığı Yardımcısı ile birlikte Quadrifoglio ikilisi, dış tasarımında, iç mekanda ve performansında dikkat çekerken üstün teknolojik güvenlik sistemleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio modellerinde, sofistike Red 6C Villa d’Este, nefes kesici Ochre GT Junior ve yeni Quadrifoglio’da görücüye çıkan yeni Montreal Green yeni Oldtimer, modellerin renk seçeneklerini oluşturuyor. Oldtimer, markanın simgelerinden biri olan ve yarım asır önce pazara sunulan Alfa Romeo Montreal’e atıfta bulunuyor. Oldtimer serisi ayrıca, teknolojik yeniliklerle birlikte markanın mirasına da göndermeler yapıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu