Yeni Honda Civic Type R: Şimdiye kadarki en güçlü Type R!

Honda, 2023 Civic Type R modelinin örtüsünü kaldırdı. Beklentilerin aksine 4x4 ve otomatik şanzımanla değil, önden çekişli ve manuel vitesle gelen yeni Type R, kendi tarihinin en güçlü motoruna sahip.

Yeni Civic Type R, şimdiye kadar yapılmış en güçlü R markalı Honda yol otomobili ve muhtemelen yılın en çok ses getirecek hothatch’i.

Serinin 1997’de piyasaya sürülmesinden bu yana 5 nesli geride bırakan ve sayısız hız rekorları kıran Civic Type R, altıncı nesliyle bir kez daha sahne alıyor. En yeni, 11. nesil Civic hatchback’i temel alan otomobil, 2017’de piyasaya sürülen bir önceki R modelin oluşturduğu şablonu takip ediyor.

Yeni modelin gelişimi sürecinde, dört tekerlekten çekişe geçebileceğine dair bazı spekülasyonlar ve 2023 güç ünitesinin hibrit bir makineden oluşacağı söylentileri ortaya atıldı. Hatta bunlara çift kavramalı şanzıman dedikodusu da eklendi. Pek çok Type R tutkununun kafasını kurcalayan söylentilerin hepsi boş çıktı. Yeni Civic Type R, önemli geliştirmeler kazansa da geleneksel teknik altyapısından uzaklaşmadı. Önden çekişli, turbo benzinli ve manuel vitesli bileşenleriyle tanıdık bir Type R olarak karşımıza çıkan otomobilin tutkunları muhtemelen bu durumdan memnun olacak.

Geleneksel ve tanıdık ifadelerini kullansak da yeni Type R, aslında hem yolda hem de pistte heyecan verici, bağımlılık yaratan bir sürüş deneyimi sunmak için sıfırdan tasarlandı. Dünyanın dört bir yanındaki sürüş tutkunları tarafından saygı duyulan küresel bir yüksek performans simgesi olan Honda Civic Type R, 30 yıllık tarihindeki en güçlü model. Bu arada bu yıl Honda, hem Civic’in 50. yılını henm de Type R’ın 30. yılını kutluyor.

Modelin tanıtımında konuşan Honda Başkan Yardımcısı Mike Kistemaker, “SUV trendinin en yüksek olduğu bu yılda bile, yepyeni Civic Type R’ın sunduğu heyecan verici performans ve sürüş keyfine odaklanmaya devam eden bir markanın parçası olmak harika” dedi.

Daha Fazla Güç, Aynı Felsefe

Mevcut K20 kodlu 2.0 litre turbo motora ve altı ileri manuel şanzımana bağlı kalan Honda, her ikisinde de önemli mühendislik çalışmaları yaptı. Bu çalışmalar, etkisini en fazla güç üretiminde gösteriyor.

Güç konusunda Honda, sadece “şimdiye kadarki en güçlü Type R” demekle yetiniyor, rakam konusunda ağzını sıkı tutuyor. Muhtemelen son bir çalışmadan sonra güç ve tork seviyesi ortaya çıkacak.

Motordaki değişimlerin turbo çevresinde yoğunlaştığı anlaşılıyor. Artan performansla birlikte frenleri de bir katman yukarıya taşıyan Honda, sistemdeki ısınma kontrolünü de iyileştirmiş.

Jantlar Küçüldü, Lastikler genişledi

Honda mühendislerinin aracın tekerleklerinde beklenmedik bir değişime gittiği görülüyor. Bir önceki Type R’da 20 inç olan jantların çapı 19’a düşürülmüş, ancak lastik iz genişliği artırılmış. Önceki nesilde kullanılan 245/30 ZR20 jant/lastik kombinasyonu yerini 265/30 ZR19 ölçüye sahip Michelin Pilot Sport 4 S lastiklere bıraktı. Mühendisler bununla ilgili, tabana daha geniş basan ama daha hafif tekerlek tercih ettiklerini bildiriyorlar.

Birinci Sınıf Malzeme, Tam Dijital Gösterge

Parlatılmış metalden oluşan vites kolu, eski Type R’dan devralınmış gibi görünüyor, ancak diğer her şey yeni. 11. nesil Civic’in yatay gösterge panel tasarımı ve 10,2 inç multimedya ekranı Yeni Type R’da daha da geliştirildi. Gösterge paneli normal sürüşte bildiğimiz Civic ekranından farklı değil, fakat R+ sürüş moduna geçtiğinizde süper otomobil benzeri bir düzene geçiş yapıyor.

Foto Galeri👇

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu