Yeni Clio Türkiye’de

Yeni Renault Clio 5, Türkiye'de 111 bin TL'den başlayan fiyatlarla 12 Şubat'ta satışa sunulacak.

Renault’un en çok satan B-Hatchback modeli Clio, dinamik sürüş becerisi, yol tutuşu, yüksek teknolojileri ve tasarımdan üretime kadar kalitesi ile bugüne kadarki en iyi Clio olarak öne çıkıyor.

En çok satılan model sıralamasında Türkiye’de 2. sırada yerini alan Clio, tasarım dilini korurken daha kaslı ve dinamik görünen tasarıma kavuşuyor. Dinamizm ve sportif bir görünüm kazandıran tasarım ayrıntıları modelin aerodinamik performansını arttırırken aynı zamanda da iyi bir ses yalıtımına katkıda bulunuyor. Ayrıca yeni Cilo, ittifak tarafından geliştirilen yeni CMF-B platform sayesinde segmentinde benzersiz iç hacim ve konfora da sahip.

Yeni Clio iç mekanında, daha güçlü bir teknolojik donanım ve daha sofistike yepyeni bir tasarım ile yüksek kaliteyi ilk bakışta gözler önüne seriyor. Aynı zamanda araç, B-Hatchback segmentinde 9.3 inçlik dikey tablet ekran, Multisense Sürüş Deneyim Teknolojisi, Auto-hold fonksiyonlu elektrikli park freni gibi yüksek teknolojik özellikleri kendisinde barındırıyor. Ayrıca araç benzinli versiyonlarında 391 litre, dizel versiyonlarda ise 366 litre bagaj hacimi ile segmentinin en iyisi olarak ön planda yer alıyor.

Renault ürün gamında ilk kez Yeni Clio’da 360° kuş bakışı kamera, Smart Cockpit, Eller Serbest Park Destek Sistemi, kablosuz şarj, akıllı telefon ekran yansıtma özelliği, 7 inçlik kişiselleştirilebilir sürücü ekranı kullanıyor bu özelliklerle ise bir üst segmente ait özellikler olarak dikkat çeken detaylar.

Euro NCAP testinden elde ettiği 5 yıldız ile mükemmel güvenlik seviyesi sunarak beşinci neslinde de çağa uyum sağlama geleneğini sürdüren Clio, ADAS (Sürüşe Yardımcı Destek Sistemleri) sistemi ile en üst seviyede güvenlik ve konforu da elden bırakmıyor. Şerit takip sistemi, aktif acil fren destek sistemi, otomatik uzun/kısa farlar, trafik işaretlerini tanıma sistemi gibi özellikler sürüş güvenliğini yeni Clio’da artırıyor.

2020 – Nouvelle Renault CLIO, citadine la plus sûre du marché selon EuroNCAP

Yeni Clio, Türkiye’de Benzinli manuel: 1.0 SCe 72 hp, Turbo 1.0 TCe 100 hp / Benzinli otomatik: Turbo 1.0 TCe X-Tronic 100 hp ve Turbo 1.3 TCe EDC 130 hp / Dizel manuel: 1.5 Blue dCi 85 hp ve 1.5 Blue dCi 115 hp motor seçenekleri ile yeni nesil dört benzinli ve iki dizel olmak üzere zengin bir motor seçeneği ile sunuyor.

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş

Yeni Clio hakkında Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş şu ifadeleri kullandı: “B segmenti toplam pazardan aldığı yüzde 25 pay ile B segmenti Türkiye’nin 2. büyük segmenti, B HB alt segmenti ise yüzde 13,5 pay ile 3. büyük alt segmenti olma özelliği taşıyor. Clio, B HB segmentinden elde ettiği yüzde 46 pay ve en yakın rakibinden yaklaşık 4 kat fazla satış rakamı* ile bu segmentin lideri konumunda yer alıyor. Türkiye’nin en çok satılan 2. modeli olan Clio’nun 5. nesli olan Yeni Clio’yu müşterilerimizle buluşturuyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Yeni Clio’nun Türkiye’de OYAK Renault Fabrikaları’nda üretilmesi ve dünyaya ülkemizden ihraç edilmesi bizim için ayrıca gurur vesilesi. Yeni Clio, yenilenen kaslı tasarımı, yüksek teknolojileri, kalitesi ve bir üst segmente ait özellikleri ile segmentinin referans modeli olmayı sürdürecektir. “Clio’ların en iyisi” Yeni Clio ile segment liderliğimizi pekiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Yeni Clio, Türkiye’de Joy, Touch ve Icon olmak üzere üç donanım seviyesi ile 111.000 TL’den başlayan fiyatlarla 12 Şubat 2020 tarihinden itibaren satışa sunulacak. Ayrıca e-ticaret online satış ile 300 müşteri, Yeni Clio’yu pazara sunulmadan önce özel fırsatlarla satın alma ayrıcalığına sahip olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu