KIA Sportage muhtemelen böyle olacak

Aynı altyapıyı kullanan kuzeni Hyundai Tucson'dan sonra KIA Sportage de yenileniyor. Casus kameralara yakalan kamuflajlı modelle ilgili yapılan çeşitli render çalışmaları, muhtemel Sportage'ın eskisine göre ciddi değişikliğe uğrayacağını gösteriyor.

KIA, C-SUV segmentinde yapacağı yenilik konusunda kardeş marka Hyundai’den biraz geri kalsa da yeni nesil Sportage’ı geliştirmek için çok çalışıyor. Aynı şekilde, yapılan çalışmaları aralıksız takip eden otomobil basını ve casus fotoğrafları yorumlayan sanatçılar da boş durmuyor. Koreli sanatçının casus fotoğraflardan yola çıkarak çizdiği görseller, bize Sportage’ın neye benzemesi gerektiğine dair gerçeğe yakın bir bakış sunuyor.

Son aylarda yoğunlaşan kamuflajlı testlerin casus fotoğrafları internet basınına sıkça yansıdı. Bu fotorraflardan anlaşıldığı kadarıyla KIA’nın yeni Sportage’ı mevcut modelden ayırmak için radikal bir yeni tasarım felsefesi benimsediği açık.

Ön cephede göze çarpan büyük LED farlar ile kesintisiz şekilde bağlanan kaplan burunlu ızgara yeni nesil için önemli ipuçları veriyor. Tamponun alt kısmında yer alan sis farları da fikir oluşturmak için iyi bir neden. Bu görüntüler, yeni Sportage’ın başka herhangi bir KIA modeline veya rakip modellere benzemeyeceğini kesin bir dille anlatıyor.

Koreli render sanatçısı, önden tasarladığı Sportage’ı bir dizi renkle de hayal etti. Görseller aracın arka cephesi hakkında bize fikir vermese de yakın tarihte yayınlanan bir casus video, bu görsellerin aracın önden gerçeğe oldukça yakın çizildiğini ispat ediyor. Buna rağmen casus görüntüler bize arkada keskin LED lambaların, tavana monte bir spoylerin ve benzersiz bir bagaj kapağının olacağını söylüyor.

KIA’nın Sportage’ın iç mekanında da radikal değişikliklere gideceğini tahmin etmek zor değil. Özellikle görsel-işitsel teknoloji konusunda yeni Sportage pek çok yeniliği barındıracak. Örneğin, navigasyon, bağlantı ve yapay zeka bağlantılı hizmetler içeren ve Nvidia Drive platformunu kullanan yeni bir bilgi-eğlence ekranının gelme ihtimali oldukça yüksek.

Motor ayrıntıları henüz doğrulanmadı, ancak önümüzdeki aylarda yeni Sportage’ın tanıtılmasını bekliyoruz. Tanıtımla birlikte daha fazlasını öğreneceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu