ASF otomobil 9.kez Fortune 500 de

Otomotiv sektörünün öncü markalarından ASF Otomotiv, Türkiye’nin en güçlü şirketlerinin bulunduğu Fortune 500 listesine 9’uncu kez girdi.

Türkiye’deki pazar potansiyelinin artışına paralel olarak 34 yılı aşkın süredir otomotiv yatırımlarıyla büyüyen FDN Grubu şirketlerinden olan ASF Otomotiv, net satışlardaki performansıyla geçtiğimiz senenin üzerinde bir başarı yakalayarak 424’üncü sırada yer aldı. Faiz, vergi öncesi kar-zararda 197, özkaynakta 184 ve aktif toplamda ise 299’uncu sırada yer alarak bu yıl da başarısını perçinledi.

Son 10 yılda 190 bin adetlik araç satış rakamına ulaşan ASF Otomotiv, 502 bin araca ise servis hizmeti sağlayarak kendi tarihinin en yüksek performansını elde etmişti. Şirket ulaştığı satış rakamlarıyla son 15 yılda en çok satış yapan yetkili bayii unvanını elinde bulundurmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan FDN Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan, ” Geçtiğimiz yıl Türkiye otomobil pazarının ana gündemi talebin karşılanamamasıydı ki arz imkan kılmış olsaydı 783 bin 283 adetlik pazar rahatlıkla 1 milyonu aşabilirdi. Diğer yandan mevcut pazar içinde elektrikli araçlar ciddi bir ivme kazanırken, otonom ve elektrifikasyon için AR-GE yatırımlarında artış yaşandı ve mobilite çözümlere duyulan ilgi arttı. Sektörün en büyük sorunu ise bozulan arz talep dengesi ve yatırım aracına dönüşen otomobildeki talebin karşılanamaması oldu. Yeni otomobillere erişimdeki kısıt nedeniyle ikinci el otomotivlerde her geçen gün artan talep fiyatlarda artış yaşanmasına sebebiyet verdi. Tüm bu sürece rağmen yılı başarıyla kapattığımız için memnunuz. Bu başarının mimarı olan ekip arkadaşlarımız başta olmak üzere; tüm iş ortaklarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.’’ yorumunda bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu