Makyajlı Audi Q5: Keskin tasarım ve OLED stoplarla daha göz alıcı

Makyajla birlikte dünyanın ilk yeni nesil OLED aydınlatma teknolojisine kavuşan Q5, keskin tasarımıyla sportif bir karaktere bürünüyor.

Yıllardır Avrupa pazarlarında premium orta boy segmentinde en çok satan SUV’lardan biri olan Audi Q5, makyajla birlikte en son teknoloji ve daha keskin bir tasarımla geldi. Makyajla birlikte sportif bir karaktere bürünen Q5, ilk kez dijital OLED teknolojisine sahip bir stoplar sunuyor.

Makyajlı Audi Q5 dış tasarımında; yenilen LED farlar, eskisinden daha geniş görünen sekizgen ön panjur, keskin tampon tasarımı ve fake hava girişleri, makyajla birlikte yeniden tasarlanan eşik eki sayesinde daha fazla yerden yüksek ve daha hafif bir görünüm sunuyor. Arka tamponda gerçekçi egzoz çıkışlarına ev sahipliği yapan difüzör sayesinde sportif bir duruş sergileyen makyajlı Q5, OLED teknolojisine sahip bir stop üniteleri arasındaki siyah krom çıtayla diğer Q modellerinden kendini ayırıyor.

Makyajla birlikte Q5, dünyanın ilk yeni nesil OLED aydınlatma teknolojisine kavuşuyor. Opsiyonel olarak sunulan OLED stoplar, her biri altı segmentten oluşan üç kareye bölünerek, tek bir donanımdan farklı ışık tasarımları sunuyor. Dinamik sürüş modu seçildiğinde farklı bir şekil alan grafikler yakınlık sensörü sayesinde, Q5’e arkadan yaklaşan aracın 2 metreden daha yakına geldiğinde stopların maksimum güçte yanmasını sağlıyor.

Makyajlı Q5, dış tasarımındaki değişikliği iç mekanda çok yansıtmıyor. Audi, Q5’in iç mekanında dijital gösterge panelinin tasarımını, sunduğu yeni döşeme ve trim parçalarıyla güncelleme yapmış. Q5’teki güncellemeler arasında öncekinin 10 katı işlemci gücüne sahip modüler bilgi eğlence sistemi platformunun 3. Nesli yer alıyor. Ayrıca makyaj öncesinde vites kolu önünde yer alan çevirmeli kumanda ve dokunmatik yüzeyler ise yerlerini kapaklı bir göze bırakıyor.

Sonbaharda Avrupa pazarlarında satışa sunulacak Meksikalı Q5 kaputunun altında, 204 beygir güç ve 400 Nm tork üreten Audi’nin 40 TDI olarak adlandırdığı 2 litrelik turbo dizel  motora yer veriyor. Hafif hibrit teknoloji sayesinde start/stop’u 22 km/s altında kalan hızlarda devreye girebilen Q5’in yakıt tüketimini alt seviyelere indiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu