Türkiye’de kurulan ilk otomobil sınıfı kamera üreticisi Büyütech, hedefi yükseltiyor

Togg, çevresel görüş sistemi ve sürücü yorgunluk algılama kamerası üreten Büyütech, 4 milyon dolarlık yatırım turunu kapatıyor. Daha önce 2.5 milyon euro yatırım alan şirket, yeni yatırımıyla fabrikasını büyüterek küresel bir üretici olma hedefiyle ilerlemeyi planlıyor.

Gebze’deki fabrikasını 2 milyon euronun üzerinde bir sermayeyle inşa eden Büyüktech, Türkiye’nin ilk otomotiv standartlarında kamera üreticisi olarak adını duyurdu. Togg ile işbirliği yaptı. Togg, Türkiye’nin yerli otomobil üreticisi ve geri görüş kamerası, çevresel görüş sistemi ve sürücü yorgunluk algılama kamerası üreten bir markadır. Yılda 800.000 adet üretir.

2021 yılında Farplas’a 10 milyon euro değerleme ile 2,5 milyon euro yatırım yapan şirket, şimdi 24 milyon dolar yatırım öncesi değerleme ile 4 milyon dolarlık bir tur kapatmak üzere. Bu tur, Türkiye’nin önde gelen fonlarından biri olarak yer alıyor. Büyüktech’in yeni yatırım hedefleri ise fabrikasını büyütmek, yeni tasarımlar geliştirmek ve dünya çapında bir üretici olarak büyümek.

Hedefimiz küresel bir marka olmak

Büyüktech’in ortağı ve CEO’su Ömer Orkun Düztaş, şirket hedefinin üretim kapasitesini artırmaktır. Düztaş, “Kurulduğumuz günden bu yana çeşitli sektörlerle işbirliği yapıyoruz. Son üç yılda, otomotiv standartlarında yüksek kaliteli üretim ile 80 bin olan kapasitemizi 800 bine çıkardık. Yakın zamanda fabrikamızı genişleterek bu rakamı dört katına çıkarmak istiyoruz. Bu ay, 4 milyon dolarlık yeni bir yatırım turu tamamlanacak. Bu yatırımlarla fabrikamızı büyütmeyi ve üretimlerimize yeni tasarımlar dahil etmek istiyoruz. Bu nedenle hem üretimimiz hem de istihdamımız artacak ve bu da ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edecektir. Ek olarak, uluslararası bir firma olma yolunda adımlarımızı güçlendirmiş olacağız,” dedi.

Yapılacak ek yatırımlar ile fabrikanın kapasitesini 3 milyonun üzerine çıkarmayı hedeflediğinin altını çizen Düztaş, şu anda 800 bin adetlik üretim kapasitesine sahip olan fabrikanın, “Bu, hem yerel hem de uluslararası pazarlarda daha geniş bir etkiye sahip olmamızı sağlayacak” diyor.

Markanın ortağı ve yönetim kurulu başkanı Alparslan Işıklı, “Fabrikamız, Türkiye’deki teknoloji ve üretim ekosistemine önemli bir katkı sağlıyor” dedi. Bu da bizim bu alandaki öncülüğümüzü perçinliyor. Kamera özelliğine odaklanan bir yapıya sahip olan fabrikamız, bu konuda Türkiye’de bir ilk. Daha sonra, “Elektronik dizgin hattı, mekanik montaj hattı, sızdırmazlık kontrol hattı, yüksek hassasiyette lens montajı için özel lens montaj hattı, kamera kalibrasyon hattı, ürünlerin kalibrasyon ve testlerinin yapılacağı, tamamen kendi bilgi ve deneyimlerimizle oluşturduğumuz bir kamera kalibrasyon hattı” diyerek sözlerini tamamlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu