Bir Z gördüm sanki

Nissan aldığı yeni kararlar doğrultusunda önümüzdeki 18 ayda 12 yeni model tanıtmayı hedefliyor. 

Japon otomotiv üretici Nissan, 2009 yılında piyasaya sürdüğü 370Z’nin ardından yerini alacak spor modelinin geliş tarihini resmi olarak doğruladı. Japon üretici, yeni gelecek olan Z modelini resmi YouTube kanalında yayınladığı videoda görüntüledi. Nissan aldığı yeni kararlar doğrultusunda önümüzdeki 18 ayda 12 yeni model tanıtmayı hedefliyor.

Yayınladığı videonun açılışının Ariya modeli ile yapan Japon üretici, ABD pazarına yönelik modellere yer veriyor.  Çünkü, Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakında alınan “leader-follower” (lider-takipçi) ilkesinden faydalanan üç marka, bu ilke kapsamında Çin, Kuzey Amerika ve Japonya’da Nissan; Avrupa, Rusya, Güney Amerika ve Kuzey Afrika’da Renault; ASEAN ve Okyanusya bölgesinde ise Mitsubishi Motors lider konumda rol alacak.

Yayınlanan videoda yer alan otomobiller arasında; Armada, Frontier, Kicks (Juke), Murano, Navara, Note, Pathfinder, Qashqai, Rogue (X-Trail) ve Terra yerini alıyor. 370Z modelinin yerini 400Z alacak. Modelin almasındaki en büyük etken ise Infiniti Q60 Red Sport 400’de görev yapan çift turbolu 3.0 V6 ünitenin en az 400 hp güç ile yeni spor coupe’de görev yapacak olması. Arkadan itiş formülünü sürdürmesi beklenen model otomatik şanzımanın yanı sıra safkan sürüş severleri de kaybetmemek için manuel vites kutusuyla da satılacaktır.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu