Üç Alman Devi 2019 satışlarını açıkladı

Premium sınıfın üç dev markası Mercedes-Benz, BMW ve Audi 2019 yılında sattıkları toplam otomobil adetlerini açıkladı.

Otomobilin üç Alman devi Audi, BMW ve Mercedes-Benz 2019 araç satışlarını kamuoyuyla paylaştı. İşte karşımızda üç premium markanın araç satış adetleri, bakalım aralarındaki çekişmenin galibi kim?

Geçtiğimiz yıl 2.17 milyon araç satışıyla rekora imza atan BMW, dünya çapında 2.34 milyon araç satışı gerçekleştiren Mercedes-Benz’in gerisinde yer alırken diğer premium marka Audi ise 1.85 milyon araç satış adedi ile iki rakibinin peşinden geliyor.

Markalar kısmında sıralama her ne kadar böyle olsa da grup bazında sıralama tam tersi. BMW Group, MINI ve Rolls Royce markaları ile birlikte toplam 2 milyon 520 bin 307 satış adetine ulaşarak, Mercedes-Benz ve Smart’ın 2 milyon 339 bin 562 adetlik satış sayısını geride bırakmayı başarıyor.

Daimler patronu Ola Kallenius, Mercedes-Benz’in başarısıyla ilgili şu ifadelerde bulundu; “Art arda dokuzuncu rekor yılımız, mobilite alanındaki kapsamlı değişikliklerin ortasında bile Mercedes-Benz araçlarına olan güçlü talebi bir kez daha göstermeyi başardı. Buna ek olarak, Mercedes-Benz lüks pazarda açıkça bir numara olmaya devam ediyor, bu da markamızın ne kadar değerli olduğunu kanıtlıyor. 2019, otomotiv sektörü için büyük zorlukların yaşandığı bir yıl oldu. Önümüzdeki iki yıl, sektörümüzdeki dönüşümün öne çıktığı yıllar olacak. Bu zorlu ortamda, birim satışlarımızı daha da artırmayı ve uzun vadeli rekabet gücü için rotayı ayarlamayı amaçlıyoruz. Yeni teknolojilere yapılan yatırımlar ve karlı satış büyümesiyle Mercedes-Benz’in, sıfır emisyonlu mobilite döneminde de öncü olarak global lüks pazarına liderlik etmesinin yolunu açıyoruz.” dedi.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu