Alman otomobil üreticilerine “çelik karteli” cezası

BMW, Daimler ve Volkswagen'e 100 milyon euro "çelik karteli" cezası kesildi.

Almanya rekabet kurumu Federal Kartel Dairesi, çelik satın almak için kartel oluşturdukları gerekçesiyle üç Alman otomobil üreticisi BMW, Daimler ve Volkswagen’e 100 milyon euro para ceza kesti.

Federal Kartel Dairesi (The Bundeskartellamt), tarafından yapılan açıklamada, Alman otomobil üreticilerinin 2004-2013’te çelik satın alımlarıyla bağlantılı yasa dışı eylemlerinden dolayı 100 milyon euro para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada üç Alman otomobil üreticisi; BMW, Daimler ve VW’in çelik tedarikçilerden çelik alımları için ödedikleri fiyatları kanunsuz olarak koordine ettikleri belirtilerek bu vesileyle oluşturulan fiyatların en az 2016 yılına kadar ödendiği kaydedildi.

Üreticilerin para cezasını kabul ettiklerinin belirtildiği açıklamada, çelik satış fiyatı otomobilin son değerinin yüzde 1’den azına denk geldiğine vurgu yapıldı.

Otomobil üreticileri ceza sonrası kesilen para miktarını BMW 28 milyon euro, Daimler ise 23,5 milyon euro ödeyeceklerini belirtti. Geriye kalan 48,5 milyon euro’yu VW’nin mi ödeyeceği konusunda bir açıklama gelmedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu