Eski Nissan yöneticisi suçlu bulundu, cezası ertelendi

Firari Nissan eski Başkanı Carlos Ghosn'un yaptığı 80 milyon dolarlık yolsuzlukta rol oynamaktan suçlu bulunan dönemin Nissan yöneticisi Gregg Kelly, cezası ertelendiği için Japonya dışına çıkabilecek.

Tokyo mahkemesi, eski Nissan yöneticisi Greg Kelly’yi, eski patronu Carlos Ghosn’un 80 milyon dolardan fazla ertelenmiş tazminatı saklamasına yardım etmekten suçlu buldu, ancak cezası ertelendiği için Japonya dışına çıkmasına izin verildi.

Üç yıldan fazla süren kovuşturmanın ardından 65 yaşındaki ABD vatandaşı Kelly, baş yargıç Kenji Shimotsu tarafından altı ay ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı. Kasım 2018’de Japonya’ya yaptığı bir iş gezisi sırasında tutuklanan Tennessee insan kaynakları yöneticisi ve avukatı, yakın zamanda evlerine dönmekte özgür olacaklar.

Üç yargıçtan oluşan kurul, Kelly’yi 2010’dan 2018’e kadar incelenen sekiz mali yıldan yalnızca birinde Ghosn’un ödemesiyle ilgili mali ifşa yasalarını ihlal etmekten suçlu buldu ve Amerikalı eski yöneticiyi diğer iddialardan akladı.

Ancak yaptığı yazılı açıklamada Kelly, karar karşısında çok şaşırdığını ve şoke olduğunu, ceza ertelense de bunu hak etmediğini ifade etti. Kelly, “Sürekli olarak Nissan’ın çıkarlarını göz önünde bulundurarak çalıştım ve hiçbir durumda herhangi bir yasa dışı eylemde bulunmadım” dedi.

Kelly’nin avukatları, Amerikalının “tamamen masum” olduğunu ve karara itiraz edeceklerini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu