Mercedes yeni Citan’dan mikro karavan yaptı

Mercedes-Benz, yakın tarihte tanıtımını gerçekleştirdiği yeni Citan modelinden minik bir karavan yaptı. VanEssa karavan modülleri kullanılarak en az alanda en konforlu kamp imkanı sağlamayı hedefleyen mikro karavan, 28 Ağustos - 5 Eylül arası açık kalacak Düsseldorf karavan fuarında sergilenecek.

Neredeyse ürettiği her sınıftaki van modelinden kullanışlı bir karavan türeten Mercedez-Benz, küçük modeli yeni nesil Citan’dan da bir mikro karavan geliştirdi. Sprinter modelinden HYMER Grand Canyon S, Vito’dan Marco Polo ve Vansportscamper karavan modellerini yapan Mercedes, şimdi de yeni nesil Citan’ı bir mikro karavana dönüştürdü.

Pandemi nedeniyle son yıllarda çok daha popüler hale gelen karavanlar, bazılarının tatil için uçak yolculuğundan kaçınmayı tercih ettiği bir dönemde otellere alternatif oluyor. Mercedes, “binek otomobilin boyutlarına yakın dış boyutları olan araçların” giderek daha popüler hale geldiğini belirtiyor. Böylece, 4.498 mm uzunluğa ve 2.716 mm dingil mesafesine sahip yeni Citan’ın da mikro karavan projesi için mükemmel bir temel oluşturduğunu belirtiyor.

VanEssa modülleri kullanarak tasarlanan Citan, bir binek araç olarak kullanımı sınırlamadan çift kişilik yatak, bol miktarda saklama bölmesi ve çekmeceli bir arka mini mutfak ile kamp için oldukça pratik bir karavan haline geldi.

Arka mutfak modülü, entegre bir gazlı ocak, 13 litrelik su deposu, 31 litrelik kompresörlü bir buzdolabı ve çekmecelerde çatal bıçak takımı, sofra takımı, tencere, tava ve sarf malzemeleri için bol miktarda alan içeriyor. Mutfak modülü boş depoyla yaklaşık 60 kg ağırlığa sahip ve Citan’ın hem karavan hem de günlük binek aracı olarak kullanılmasına izin verecek şekilde dakikalar içinde takılıp çıkarılabiliyor. Ayrıca kişiselleştirme için farklı renk seçenekleri de var.

Mini mutfağın yanı sıra Citan, iki kişilik odaya sahip katlanabilir bir yatak olan VanEssa uyku sistemi ile donatıldı. Yüksek kaliteli şilte, arka koltukların tam olarak kullanılmasını sağlayan mini mutfak modülünün üzerindeki bagaja sığabilen üç parçaya bölündü. Yatak açıldığında 115 mm genişliğinde ve 189 mm uzunluğunda bir yatak oluşuyor, ama ön koltuklara herhangi bir müdahale gerekmediği için araç, normal yolculuklarda kullanılmaya devam ediyor.

Mercedes-Benz Citan Camper, 28 Ağustos – 5 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleşecek olan Caravan Salon Düsseldorf Karavan Fuarı’nda sergilenecek. Model, 2022’de piyasaya sunulması planlandığı için sadece gösteri için tasarlandı.

Mercedes-Benz Van Satış ve Pazarlama Müdürü Klaus Rehkugler, “Seyahat ve eğlence araçları pazarı, stratejik yönelimimizin bir parçası olarak bizim için giderek daha önemli hale geliyor. Bu, mikro karavan dönüşümleri için ideal bir temel araç olan Citan’ımızın yepyeni nesli için de geçerlidir” dedi.

Yeni nesil Citan’ın özellikleri

Mercedes tarafından yeni baştan tasarlanan ve Renault tarafından üretilen Citan, üç farklı güç seviyesi sunan 1.5 dizel motor ile iki güç seçeneği bulunan 1.3 turbo benzinli motorlarla satılacak. Tüm motorlarda ECO start/stop özelliği bulunan Citan’ın süspansiyonunu, Renault Kangoo’dan farklı olarak, Mercedes mühendisleri, tamamen yeni baştan yapılandırdı.

Yeni Citan, isteğe bağlı olarak, üst sınıf Mercedes modellerinde kullanılan MBUX bilgi ve eğlence ekranıyla da donatılabiliyor. Hey Mercedes özelliği, direksiyon üzerinde dokunmatik (touchpad) kumandalar, akıllı telefon entegrasyonu ve dijital radyo (DAB, DAB+) özellikleri de BBUX ile birlikte geliyor.

Ayrıca yine isteğe bağlı olarak anahtarsız giriş ve çalıştırma, THERMOTRONIC dijital klima ve elektrikli park freni de alınabiliyor. Yokuş kalkış desteği, yan rüzgar asistanı, dikkat dağınıklığı uyarıcısı ve e-call acil yardım çağrı sistemi gibi güvenlik ekipmanları ise standart olarak sunuluyor.

FOTO GALERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu