15 Milyon Araca Ekspertiz Yaptı Tüketiciyi Ortalama 20 Bin TL Masraftan Kurtardı!

2011 yılında oto ekspertiz ve oto check up hizmetini Türkiye’ye getiren Pilot Garage, bu yıl 12’nci yıldönümünü kutlarken tüketicilerle önemli veriler paylaştı. Yıllar içinde ikinci el araç alım satımında ortaya çıkan dolandırıcılıklar ve mağduriyetler artarken, oto ekspertiz işlemleri tüketicileri olası birçok zarardan kurtarmaya devam ediyor. Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, “Kurulduğumuz günden bu yana verilere baktığımızda 15 milyondan fazla araca oto ekspertiz işlemi yaptığımızı görüyoruz. Tüketiciler yaptırdıkları ekspertizle her araçta ortalama 20 Bin TL gibi önemli bir ekstra masraftan korunmuş oldu. Artık günde ortalama 3 bin ekspertiz işlemi gerçekleştirebilen, 350’den fazla bayisi olan bir marka haline geldik. İkinci elin kurumsallaşmasında ve güven telkin edilmesinde önemli bir rolü üstlenmekten gurur duyuyoruz.” açıklamasını yaptı.

İkinci el araç alım-satım süreçlerini dönüştüren en önemli hizmetlerden biri haline gelen oto ekspertiz/oto check-up’ın serüveni, 2011 yılında Pilot Garage’ın ilk bayisini açmasıyla birlikte başladı.

Tüketici artık güvenle ikinci el araç satın alabiliyor

2000’li yılların ortalarına kadar araç satın alacakların birçoğunun bilinçsiz bir şekilde satın alma kararını verdiğini söyleyen Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, “Eskiden bir araç almadan önce eş-dost, tanıdık vasıtasıyla veya sanayi ustalarının desteğiyle araç kontrol edilirdi. Artık araçlar oto ekspertiz sistemi sayesinden binden fazla noktada çok detaylı kontrol ve tespitlerden geçiyor.

Tüketicimiz güvenle araç satın alabiliyor. 2011 yılından bu yana verilere baktığımızda 15 milyondan fazla araca işlem yaptığımızı görüyoruz.” dedi. 10 araçtan 6’sı boyalı/işlemli, 10 araçtan 2’si ağır hasarlı/airbag tadilatlı çıkıyor Her gün ortalama 3 bin araca oto ekspertiz hizmeti verdiklerini dile getiren Emre, “Her araç başına tüketicimiz ortalama 20 bin TL ekstra masraftan, zarardan korunmuş oluyor. İkinci elin kurumsallaşmasında ve güven telkin edilmesinde önemli bir rolü üstlenmekten gurur duyuyoruz. Öyle ki hizmet verdiğimiz her 10 araçtan 6’sı boyalı veya işlemli, 10 araçtan 2’si ise ağır hasarlı-airbag tadilatlı çıkıyor. Trafikteki araçların durumunu da buradan görebiliyoruz. Ülkemizin maddi manevi kazanımlar elde edebilmesi adına 2 bini aşkın çalışanımızla gayret gösteriyoruz. Her bayimizde kadın personellere istihdam alanı açarak sektörümüzde iş hayatına aktif katılımlarına destek olmaya çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu