Duster Golf’ün peşinde: En çok satan ikinci model

Avrupa Birliği'nde Volkswagen Golf'ten sonra en çok satan ikinci araba Dacia Duster oldu.

Dacia Duster, Ağustos ayı istatistiklerine göre Avrupa’nın en çok satan ikinci otomobili olmayı başardı. Kardeşi Sandero da ağabeyi Duster’ı takip ediyor.

JATO Dynamics’in Avrupa Birliği Ağustos ayı verilerine göre Duster Ağustos ayında ulaştığı 19.451 adetlik satış rakamları ile listenin ikinci sırasına oturdu. 26.411 adet satış rakamı ile Volkswagen Golf listede birinci sırada yer aldı.

Duster, geçtiğimiz seneye oranla satışlarını yüzde 10.8 oranında artırırken Golf’ün, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 23.6 oranında bir düşüş yaşadığı görülüyor.

Üçüncü sırada ise 18.262 adet satış yapmayı başaran Volkswagen T-Roc var. Geçtiğimiz seneye oranla yüzde 2,5 artış göstereren Dacia Sandero ise 17.764 adetlik satış performansıyla T-Roc’un ensesinde onu takip ediyor.

Markalar arası satış sıralamasında ise yüzde 13,1 oranında kayıp yaşamasına rağmen,son yılların değişmez lideri Volkswagen yine birinci. 128.882 adetlik performansla VW, ikinci sıradaki Ford’un iki katından fazla araç sattı. Üçüncü sıradaysa çok sürpriz bir marka var Mercedes-Benz. Premium bir marka olmasına rağmen Mercedes geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,3’lük bir artış yakalayarak Renault’nun önüne geçti. Renault, bu yıl, yüzde 38,9’luk çok ciddi bir kayıp yaşadı.

Jato verilerine göre Ağustos ayı itibariyle en büyük satış kaybı yaşayan marka yüzde 47,1 ile Nissan. Satışını en fazla artıran marka ise yüzde 102 ile Smart. Suzuki’nin gösterdiği yüzde 40,5’lik artı performans da dikkat çekiyor.

 

Bir Yorum

  1. Bu arada dikkat ettiniz mi bilmem ama Golf satışları %23 azalırken Corolla satışları %681 oranında artmış. Demek ki Golf müşterileri Corollaya yönelmiş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu