Yeni E-Serisi Türkiye yollarında

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi Sedan, kapsamlı bir şekilde güncellenen ürün ailesinin ilk temsilcisi olarak, zekası, yenilenen dinamik görünümü ve üç farklı motor seçeneğiyle Türkiye'de satışa sunuldu.

Tasarım, teknoloji ve zekasıyla, yenilenen Mercedes-Benz E-Serisi, Türkiye’de satışa sunuldu. Teknoloji ve konforun ideal birleşimi Edition 1 paketinde, dinamik görünümleriyle dikkat çeken E 200 d, E 220 d 4MATIC ve E 63 S 4MATIC+ motor seçenekleri sunuluyor.

Yeni E-Serisi’nin, Edition 1 adındaki ilk üretime özel paketinde kapsamlı bir donanım kombinasyonu sunuluyor. Maksimum ayrıcalık ve konfor için tasarlanan Yeni E-Serisi Edition 1, hayatı kolaylaştıran özelliklerle donatıldı. Artırılmış gerçekliğe sahip navigasyon, Burmester surround ses sistemi, 2 adet 12.3 inç geniş ekranlı kokpit ve kablosuz cep telefonu şarj fonksiyonu teknolojik bileşenleri oluştururken, otomatik bagaj kapağı kapatma sistemi, kapı kapama yardımcısı (Vakumlu kapılar) ve güneş koruma paketi, sürücü ve yolcular için maksimum konfor sunuyor.

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi ile birlikte yeni nesil sürüş yardım sistemleri programa dahil oldu. Yeni nesil direksiyon, kapasitif sensörler yardımıyla Eller Direksiyonda Denetimi (Sürücünün ellerinin direksiyonda olup olmadığı denetliyor) yapıyor. DISTRONIC, Aktif Takip Yardımcısı yol koşullarına göre hızı uyarlıyor. Aktif Dur-Kalk Yardımcısı, Aktif Direksiyon Yardımcısı ve Sürüş Yardım Paketi bulunan modellerde, Dönüş ve Çapraz Trafik Fonksiyonu ve Araçtan Çıkış Uyarı sistemiyle güvenlik daha da ileriye taşınıyor. Fonksiyonları geliştirilen Park Paketi, 360 derece kamera sistemi ile yandan görünüm özelliği sunuyor. Ayrıca otomatik park fonksiyonu paralel ve dikey park dışında ilk kez taralı alanlarda da çalışıyor.

İç mekan da  standart olarak iki adet 12.3 inçlik geniş ekranlı kokpit, LINGUATRONIC akıllı sesli komut sistemi ve artırılmış gerçekliğe sahip navigasyon ile birlikte MBUX kullanıma sunuluyor. İç Mekan Yardımcısı, ENERGIZING COACH ile birlikte ENERGIZING Konfor Paketi ayrıca ENERGIZING Koltuk Kinetiği sürüş konforuna katkı sağlıyor.

Yeni ürün tamamlayıcı ve opsiyonel donanım kategorisi URBAN GUARD araç koruma ile hırsızlığa ve hasara karşı etkin bir koruma sağlamak üzere opsiyonel olarak sunuluyor. E-Serisi ürün gamına yönelik dinamizm ve kalite algısını daha da artırma süreci devam ediyor. Exclusive versiyonu özel ön ızgarası, motor kaputunda dik konumda duran yıldız ve ön tampondaki krom süslemelerle isminin hakkını veriyor.

AMG tasarım konsepti, AMG Performans modellerini andıran yeni tampon tasarımlarıyla daha sportif bir görünüm sergiliyor. AMG tasarım konsepti versiyonları güç kubbelerine sahip bir motor kaputuyla donatılıyor. E-Serisi’nde standart olarak LED Yüksek Performanslı Farlar sunulurken, ULTRA RANGE Uzun Far dahil MULTIBEAM LED teknolojili farlar opsiyonel olarak sunuluyor. Yeni tampon, iki parçalı arka aydınlatma grubu ve yeni bagaj kapağı ile tasarımcılar, Sedan versiyonun arkasını da yeniden yorumladı. Stop lambalarının iç tasarımı tüm versiyonlarda yeniden düzenlendi.

Koltuklar Mercedes-Benz’e özgü uzun yol konforuyla yenilikçi ve şık tasarımı harmanlıyor. Özellikle uyarlanabilir sürücü oturma pozisyonu üstün konfor sunuyor. Ön koltukların tasarımı ve şekli iç mekandaki sportif havayı tamamlıyor. Konfordan ödün vermeden yanal destekleri ile vücudu kavrayan koltuklar donanım seviyesine bağlı olarak daha sportif veya daha konforlu bir forma sahip. Suni deri ARTICO’dan napa deriye kadar farklı malzemeler tercih edilebiliyor.

Yeni E-Serisi, sürücüyü desteklemek üzere Mercedes-Benz’in en güncel sürüş yardım sistemleriyle donatılabiliyor. Söz konusu sistemler sayesinde E-Serisi, sürücünün reaksiyon göstermekte yetersiz kaldığı durumlarda müdahale ederek üst seviye bir aktif güvenlik sunuyor. Eller Direksiyonda Denetimi artık kapasitif olarak çalışıyor. Bu, özellikle yarı otonom sürüşlerdeki konforu artırıyor. Sürücünün E-Serisi’ni kontrol etmeye devam ettiğini sürüş yardım sistemlerinin bilmesi için direksiyonu tutması yetiyor. Daha önce geri bildirim olarak küçük bir direksiyon hareketi gerekiyordu. Yeni direksiyon simidinde sensörler bulunuyor. Bu sensörler direksiyonun tutulup tutulmadığını takip ediyor. Sistem, sürücünün ellerinin belirli bir süre direksiyon simidinde olmadığını tespit ederse bir uyarı dizisi başlıyor ve sürücünün reaksiyon göstermemesi halinde sistem Acil Fren Yardımcısı’nı devreye sokuyor.

Yeni E-Serisi ile birlikte; tamamı deri, ahşap-deri ve spor olmak üzere üç farklı versiyonuyla tamamen yeni bir direksiyon sunuluyor. Direksiyon üzerindeki dokunmatik kontroller kullanılarak gösterge paneli ve medya ekranı kumanda ediliyor. Yeni E-Serisi’nde en güncel MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) multimedya sistemi nesli kullanılıyor. Standart olarak iki tane 12.3 inç/31.2 cm ekran sunuluyor. Yüksek çözünürlüklü ve büyük ekranlar gerek gösterge, gerekse de multimedya ekranında bilgilerin okunmasını kolaylaştırıyor.

Yüksek verimlilik seviyesine, düşük emisyona ve yüksek güç üretimine sahip motorların güç yelpazesi 160 ile 612 beygir arasında değişiyor. Türkiye’ye ilk aşamada 1.6 lt 160 beygirlik E 200 d, 2.0 lt 194 beygirlik E 220 d 4MATIC ve 4.0 lt 612 beygir E 63 S 4MATIC+ motor seçenekleri ithal edilirken, diğer tüm motor seçenekleri kişiye özel olarak sipariş edilebiliyor.

Yeni E-Serisi ile beraber Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ da yenilendi. Sportif sürüş dinamikleri daha fazla konforla birleştirilirken, tasarım noktasında da kapsamlı bir güncelleme gerçekleştirildi. Daha ince MULTIBEAM LED teknolojili ön farlar, daha geniş, dolgun çamurluklar ve hatları yeniden yorumlanan güç kubbelerine sahip motor kaputu ile tamamen yeni ve çok daha dinamik bir ön görünüm ortaya çıkıyor. Üç adet büyük ve fonksiyon açısından önemli hava girişi ve kanatçıklarla yeniden tasarlanan ön tampon, bir yandan otomobilin sportif ve dinamik tasarımını desteklerken diğer yandan ise ön akstaki kaldırma kuvvetini azaltıyor. Elden geçirilen iç mekan daha da çekici ve etkileyici bir görünüm sunuyor. 2 adet 12.3 inç, geniş ekranlı kokpit, yeni AMG Performance direksiyon ve AMG’ye özgü fonksiyon ve göstergelere sahip olan MBUX bilgi-eğlence sistemi gibi detaylar AMG aidiyetine vurgu yapıyor.

AMG’nin 4.0 litre V8 Biturbo motoru E 63 S 4MATIC+ versiyonunda 612 beygir güç ve 2.500 ile 4.500 d/d aralığında 850 Nm tork üretiyor. S versiyonu 0’dan 100 km/s’ ivmelenmesini sadece 3.4 saniyede tamamlıyor.

Performans modellerinin gereksinimlerine uygun olarak ayarlanan AMG SPEEDSHIFT MCT 9 vitesli otomatik şanzıman, son derece hızlı vites geçişleri, tek seferde birden fazla vites küçültme ve ara gazı gibi özelliklerle sürüş keyfine katkı sağlıyor. Çok plakalı ıslak kavrama, tork konvertörünün yerini alıyor. Böylece ağırlık tasarrufu sağlanırken gaz tepkileri hızlanıyor.

Şükrü Bekdikhan – Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan Yeni E-Serisi’nin Türkiye’de satışa sunulmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “‘Markanın Kalbi’ olarak da kabul edilen ve Türkiye’de büyük ilgiyle karşılanan E-Serisi Sedan, Mercedes-Benz tarihinin en yüksek satış adedine ulaşan modeli olarak öne çıkıyor. E-Serisi Sedan ile tüm dünyada yakalanan bu başarıyı, Türkiye’de de önceki yıllarda olduğu gibi sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Yeni E-Serisi ile otomobil zekâsının artık daha heyecan verici ve dinamik hale geldiğini belirten Şükrü Bekdikhan; “Yeni E-Serisi Sedan gerek tasarım, gerekse de teknoloji noktasında bir kez daha güncellendi. Yeni E-Serisi’nin dinamik görüntüsüyle, heyecan uyandıran yenilikçi tasarımı kadar kaliteli ve nitelikli iç mekanıyla da dikkatleri üzerine çekeceğine inanıyoruz. E-Segmenti’ne adını veren E-Serisi modellerimiz Türkiye’de her zaman bu klasmanın en iyi tekliflerinden birini sunarak en fazla tercih edilen otomobillerinden oldu. Mevcut durumda Yeni E-Serisi Sedan’ın satışlarına başlarken kasım başında satışa çıkarmayı planladığımız Coupé ve Cabriolet seçenekleriyle de iddiamızı sürdüreceğiz.” dedi.

Yeni E-Serisi Sedan, E 200 d, E 220 d 4MATIC ve E 63 S 4MATIC+ motor seçenekleri ve Edition 1 paketiyle 754.500 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu