Honda, HR-V’yi makyajla güncelledi

Honda, kompakt SUV pazarındaki temsilcisi Honda HR-V’yi makyajla güncelledi.

Yenilenen Honda HR-V eğimli tavan çizgisi ve C sütununa gizli arka kapı kollarıyla coupe tarzında sportif bir görünüm sergilerken yenilenen tasarım detayları modern, enerjik ve dinamik bir görünümü beraberinde getiriyor. Honda HR-V’nin dokunma hissi uyandıran yumuşak malzemelerle bezenen iç mekanı da yenilendi. Honda HR-V, Magic Seat® ile üstün fonksiyonellik ve Honda Connect ile gelişmiş multimedya ve bağlanabilirlik çözümleri sunuyor. Honda HR-V, Şehir içi Aktif Fren dahil gelişmiş sürüş destek sistemleri sürüş konforuna ve sürüş güvenliğine katkıda bulunurken yüksek verimlilik seviyesine sahip 130 PS gücünde 1.5 litre i-VTEC benzinli motor ve motorla uyum içerisinde çalışan CVT otomatik şanzıman üstün sürüş keyfini düşük tüketim ve emisyon değerleriyle birleştiriyor.

Yenilenen Honda HR-V, bugüne kadar sunulan en gelişmiş kompakt SUV olarak öne çıkıyor. Daha sportif ve çekici dış tasarım, malzeme kalitesi de dahil olmak üzere yeniden yorumlanan iç mekan ve gelişmiş teknolojileriyle Honda HR-V, tamamen yeni bir sürüş deneyimi sunuyor. Honda HR-V, yüksek verimlilik seviyesine sahip performanslı motoruyla gelişmiş sürüş dinamikleri vaat ediyor. Yenilenen Honda HR-V daha da vurgulanan markanın karakteristik ‘Solid Wing Face’ tasarımlı yüzüyle henüz ilk göz temasında daha şık bir görünümle dikkat çekiyor ve yüksek omuz çizgisi ile üstün güvenlik hissi veriyor.

Makyajlanan Honda HR-V, geniş ve ferah iç mekanıyla dikkat çekerken Honda’nın Magic Seat gibi yenilikçi çözümleri ile üstün bir fonksiyonellik sunuyor. Dokunma hissi uyandıran yumuşak ve kaliteli yüzeyler kalitesini yansıtırken kokpit mimarisi bünyesinde barındırdığı detaylarla sportiflik hissini artırıyor.

Yenilenen Honda HR-V en gelişmiş motor teknolojilerini bünyesinde barındıran yüksek verimlilik seviyesine sahip performanslı 1.5-litre i-VTEC benzinli motor ve CVT otomatik şanzıman kombinasyonuyla yollara çıkıyor.

Güçlü SUV duruşunu zarif ve dinamik detaylarla tamamlayan tasarım

Honda HR-V’nin genel tasarım konsepti, bir coupe’nin zarafeti ile akıcılığını bir SUV’un gücü ve kullanışlılığı ile birleştiriyor. Coupe tarzında bir kabin profiline sahip olan Honda HR-V’in güçlü gövde panellerinde kullanılan kıvrım ve çizgilerin oluşturmuş olduğu gölge oyunları dinamik ve enerjik görünüm sunuyor. Honda HR-V bütün tasarım detaylarıyla tarz ve pratikliği bir arada yaşamak isteyen hedef kitlenin gönlünü kazanıyor.

Tasarımıyla marka aidiyetine vurgu yaparak yenilenen Honda HR-V, yine de özgün ve karakteristik bir görünüm sergiliyor. Makyajla birlikte Honda’nın “Solid Wing Face” mimarisinin üzerindeki siyah ve krom kombinasyonunun yerini yeni, parlak, koyu krom bir panel alıyor. Arkaya doğru eğimli tavan çizgisi kadar C sütununa entegre arka kapı kolları da dinamik ve sportif görünümü güçlendirerek coupe tarzına katkı sağlıyor. Yan gövde boyunca önden arkaya doğru yükselerek devam eden oluk, dururken bile hareket eden bir ataklık hissi yaratıyor. Makyajla birlikte yeniden yorumlanan detaylar daha güçlü ve daha çarpıcı bir görünümü beraberinde getiriyor. Sis farlarını da çevreleyen geniş hava girişleri büyürken, projektör lenslere sahip ön farlar standart olarak LED gündüz farlarıyla donatılıyor. Arkaya doğru eğimli tavan çizgisi ve tavan spoyleri sportiflik etkisini güçlendiriyor. Bagaj kapağı boyunca uzanan koyu krom çıta ön taraftaki tasarım felsefesini tamamlarken arka stop lambaları koyu tonlarıyla sportifliğe vurgu yapıyor. Ayrıca 17 inç alaşım jantlar, krom egzoz çıkışı, tam LED ön far ve arka stop lambaları da Honda HR-V’nin sportif duruşunu kuvvetlendiriyor.

Yeni Honda HR-V kompakt SUV segmentine tamamen yeni bir aerodinamik performans sunuyor. Motor, ön ve arka olmak üzere üç noktada yer alan alt kaplamalar aracın altına giren havanın arkaya daha rahat akmasını sağlarken, böylece yakıt tüketimi de düşürülüyor. Yine bu alt kaplamalar rüzgar gürültüsünü düşürerek yol konforuna olumlu etki ediyor. Ayrıca ön ve arka bölümde gerçekleştirilen aerodinamik iyileştirmelerle yüksek sürat stabilitesi de artırılıyor.

Yüksek verimlilik seviyesine sahip güçlü motor

Yenilenen Honda HR-V modern motor teknolojilerinin tümünü bünyesinde barındıran gelişmiş 1.5 litre i-VTEC motorla donatılıyor. Silindir başına dört supap teknolojisine sahip sıralı dört silindirli motor 130 PS güç ve 155 Nm tork üretiyor. 

1.5 litre i-VTEC motor Honda’nın VTEC ve VTC teknolojileriyle donatılırken bu teknolojileri güç üretimi ile verimliliği artırmak üzere güçlendirilmiş emme kanalları ve optimize edilen piston yüzeyi gibi çözümler tamamlıyor. Gelişmiş yüzey honlama teknolojisi ultra pürüzsüz bir yüzey oluşturarak pistonlar ve silindir yuvası arasındaki sürtünme seviyesini düşürüyor. Zamanlama zinciri kılavuzları da sürtünmeyi azaltan yeni kaplamasıyla uzun vadede aşınmayı azaltıyor ve motor verimliliğini artırıyor.

Honda HR-V 1.5 litre i-VTEC CVT 0-100 km/s hızlanmasını 11,7 saniyede tamamlıyor ve WLTP verilerine göre 148 gr/km (130 gr/km NEDC) CO2 emisyon alım değeri ve 6.8 lt/100km ortalama tüketim değeriyle son derece çevreci ve tutumlu bir sürüş sunuyor.

Motor, gücünü motorla uyum içerisinde çalışan ve motorun verimliliğini desteklemek üzere özel olarak optimize edilen yedi kademeli CVT şanzıman üzerinden ön tekerleklere aktarıyor. Honda’nın türbinli çift damperli tork konvertör teknolojisi, NVH yönetiminin yanı sıra dayanıklılığı da artırıyor. Yumuşak ve sarsıntısız vites geçişleriyle sürüş keyfinin yanı sıra üstün sürüş konforu da sunan CVT şanzıman özel yazılım çözümleriyle sürüş koşullarını optimize ediyor. Örneğin Fren Anında Erken Vites Değiştirme (EDDB) özelliği, yavaşlama anında vites küçülterek yavaşlama sürecini desteklerken yokuş inişlerinde veya virajlarda da bir alt vitese geçerek viraj çıkışında daha seri bir hızlanma süreci sunuyor. Fast Off özelliği sürücünün ayağını gaz pedalından çekme hızına bağlı olarak devreye girerek vites küçültüyor ve motor devrini yükselterek motor frenini devreye sokuyor.

Üstün konfor ve sürüş özellikleri

Honda HR-V’nin şasi ve gövde iskeletinde kullanılan yüzde 27 oranında yüksek dayanımlı çelik sayesinde oldukça rijit bir yapı elde edilirken önde MacPherson ve arkada H tipi torsiyon çubuklu mimarinin de katkısıyla ağırlık merkezi düşüyor ve gövde yana yatma hareketleri minimize ediliyor.

Honda HR-V’nin uyarlanabilir elektrik destekli direksiyon sistemi, ön süspansiyondaki alçak bağlantı merkezi ve arkadaki yüksek bağlantı merkezi ile birlikte önden kayma eğilimlerini en aza indiriyor. Böylece Honda HR-V sportif sürüşlerde segmentinin en güvenilir ve keyifli araçlarından biri olarak öne çıkmayı başarıyor.

Gelişmiş yol tutuş özelliklerini ve üstün sürüş dinamiklerini güçlü frenler tamamlıyor. Önde hava kanallı 293 mm çapında ve arkada sabit 282 mm çapında fren diskleri ABS, Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD), Fren Asistanı, Araç Denge Kontrolü (VSA) ve Yokuş Kalkış Desteği gibi elektronik yardımcılarla birlikte sürüş güvenliğini destekliyor.

Yenilikçi, ferah, kullanışlı ve kaliteli iç mekan

Honda HR-V’nin iç mekanı modern ve seçici kullanıcının beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanırken Honda’nın yenilikçi Magic Seat sisteminin de katkısıyla iç mekan çok yönlü ve kullanışı bir yapı sergiliyor. Modern tasarımlı kokpit dokunma hissi uyandıran yumuşak malzemeleri ile yüksek kalite algısına neden olurken, kabin içine serpiştirilen çeşitli bölmeler ve saklama alanları fonksiyonelliği artırıyor.

Dış tasarımdaki sportif ve dinamik mimari iç mekanda da devam ediyor. Honda HR-V’nin sunmuş olduğu geniş ve kullanışlı iç mekanı mümkün kılan en önemli unsur ortada konumlandırılan yakıt deposu. Alan verimliliğini arttıran bu yenilikçi çözümde yassı yakıt deposu ön koltukların altında konumlandırılıyor. Böylece arka koltukların altında alan yaratılıyor. Bu alan Honda Jazz’da da kullanılan Honda’nın Magic Seats sistemini kullanma imkanı sunuyor.

Magic Seats sistemi 60:40 oranında iki parça halinde katlanan arka koltuklarla farklı kullanım imkanları ve bununla birlikte son derece fonksiyonel bir iç mekan sunuyor. Standart oturma düzeni dışında Magic Seats sistemi ile üç farklı kullanım düzeni oluşturulabiliyor.

Bunlardan ilkinde arka koltuk sırtlıkları öne doğru katlanırken oturma minderleri aşağıya doğru alçalıyor. Böylece 1.845 mm uzunluğunda tamamen düz bir yükleme zemini elde edilebiliyor. Bir diğer kullanım düzeninde arka koltuk oturma minderleri sırtlığa doğru yukarıya kalkarak sabitleniyor. Böylece ön koltukların arkasında yüksek nesneleri taşımak üzere 1.240 mm yüksekliğinde boş bir alan elde edilmiş oluyor. Üçüncü ve son düzende arka koltuk sırtlıkları dışında ön yolcu koltuğunun sırtlığı da katlanıyor. Bu ise 2.445 mm uzunluğunda bir yükleme zemini kullanıma sunuyor.

Geniş iç mekanıyla dikkat çeken yeni Honda HR-V’nin yolcuları baş, bacak ve omuz mesafesinin keyfini sürerken, 470 litrelik bagaj arka koltukların katlanmasıyla 1.103 litreye kadar çıkıyor. 1.180 mm’lik geniş yükleme ağzı ve 680 mm yüksekliğindeki alçak yükleme eşiği gibi detaylar bagajın kullanım kolaylığını artırıyor.

Honda’nın mühendisleri yeni Honda HR-V’nin iç mekanını tasarlarken bir yandan sağlam ve güven veren bir yapı hedeflerken, diğer yandan ise ferah ve coupe hissi veren bir görünüm hedeflediler. Dokunma hissi uyandıran kaliteli malzemelerle bezenen kokpit fırçalanmış alüminyum yüzeylerle süslenirken, Piyano Siyah yüzeyler ile renk ve doku alternatifleri kullanıcının Honda HR-V’nin içinde kendini daha rahat ve huzurlu hissetmesini sağlıyor.

Honda mühendislerinin detaya göstermiş olduğu özen sayesinde yeni Honda HR-V uzun soluklu yolculuklarda da üstün bir konfor ve rahatlık sunuyor. Yeni sürücü ve ön yolcu koltuğu oturma minderi ile sırt dayama yerinin şeklinde yapılan değişiklik sayesinde daha fazla baldır, bel ve omuz desteği sunuyor. Kumaş ve deri karışımı çift dikişli koltuklar daha çekici bir görünüm sergiliyor.

Honda’nın Eco-Assist özelliği ile desteklenen üç parça gösterge panelindeki aydınlatma halkalarının rengi sürücünün ekonomik sürüş karakterine bağlı olarak beyazdan yeşile dönüyor. Böylece sürücü ekonomik sürüşe yönlendirilmiş oluyor.

Tasarımcılar kabin içi konforu optimize etmek üzere havalandırma ızgaralarını geniş bir alana etki edecek şekilde konumlandırdı. Asimetrik tasarımlı iç mekandaki en dikkat çekici nokta ise ön yolcu tarafında boylu boyunca uzanan geniş havalandırma ızgarası. Bu ızgaranın cam tarafı yoğun hava üfleme gücüne sahipken, ortaya doğru üfleme gücü azalıyor. Böylece yolcular rahatsız edilmeden etkin havalandırma yapılabiliyor.

Açılabilir panoramik sunroof sayesinde kabin içindeki ferahlık hissi ve aydınlık artıyor. Sıcak yaz günlerinde güneşin rahatsız edici ışınlarından koruma görevini güneşlik üstlenirken, 846 mm uzunluğundaki cam tavanın 475 mm’lik ön bölümü geriye doğru açılıyor ve 27,5 mm tilt özelliği ile kabin içine taze hava girmesini sağlıyor.

Elektrikli el freni, dokunmatik iklimlendirme paneli ve One-Touch Indicator gibi özelliklere sahip olan Honda’nın yeni Akıllı Dokunmatik Ekranı iç mekan kullanım kolaylığını artırıyor.

Honda mühendislerinin yalıtıma vermiş olduğu önemin getirisi olarak yeni Honda HR-V ile uzun yolculuklar konforlu geçiyor. Honda HR-V için geliştirilen yüksek verimliliğe sahip yeni akustik izolasyon paketinin önemli unsuru olan zemin kaplaması ve ses emici halılar daha çok üst seviye otomobillerde kullanılıyor. Bunun dışında ön ve arka çamurluk içleri de ses yalıtım malzemesiyle kaplanıyor. Zemin kaplamaları ve halılar dışında ön göğüs ve konsolda da yaşam alanını daha huzurlu kılacak malzemelere yer veriliyor. Yalıtıma verilen önemin sonucu olarak sürücü ve beraberindeki yolcular 100 km/s hızla seyahat ederken sadece 65 dB’lik kabin gürültüsü hissedebiliyor.

Yenilenen Honda HR-V ilk kez donanım seviyesine bağlı olarak gelişmiş Aktif Gürültü Önleme Sistemi (ANC) sistemi ile donatılıyor. Aktif Gürültü Önleme Sistemi kabin içinde bulunan mikrofonlarla kabin içindeki gürültü seviyesini ölçümlüyor ve hoparlörler üzerinden karşı frekanslar üreterek bunları baskılıyor.

Gelişmiş bilgi ve eğlence sistemi

İlk kez 2015 yılında Honda CR-V’de tanıtılan yeni bilgi ve eğlence sistemi Honda Connect, yeni Honda HR-V’de de kullanılıyor.

Orta konsola entegre 7 inç büyüklüğünde ekran üzerinden kumanda edilen sistem, son derece pratik ve eğlenceli bir kullanım sunuyor. Kullanıcıya ekranı iki farklı yüz ile kişiselleştirme imkanı sunuluyor. Renklerle kodlanan ikonlar sayesinde menülerde gezinti yapmak kolaylaşıyor. Önceden yüklenen hazır uygulamalarla kullanıma sunulan Honda Connect’in kullanım alanı, Honda Uygulama Merkezinden indirilecek yeni uygulamalarla daha da genişletilebiliyor.

WiFi, Bluetooth, HDMI ve MirrorLink özelliklerini destekleyen Honda Connect, akıllı telefon veya diğer multimedya cihazlarıyla senkronize oluyor. Honda, yeni Honda HR-V’de standart olarak ödüllü Garmin uydu navigasyonu sunuyor.

Honda HR-V’de altı hoparlörlü 180 Watt gücünde gelişmiş bir ses sistemi bulunuyor.

Sürüş konforunu ve güvenliğini artıran gelişmiş güvenlik çözümleri

Avrupa’da satılan her yeni Honda modeli gibi yeni Honda HR-V de gelişmiş aktif ve pasif güvenlik teknolojileriyle bir yandan daha rahat bir sürüş sunarken diğer yandan ise üstün yolcu ve yaya koruması sunuyor. Standart olarak sunulan Şehir İçi Aktif Fren Sistemi özellikle şehir içindeki düşük hızlarda gerçekleşen kazaları önlemek için tasarlandı. Radar teknolojisi ile sürüş yönünde yolu tarayan sistem olası bir çarpışma riski oluşması halinde sürücüyü sesli ve işitsel olarak uyararak otonom olarak fren yapıyor. Sistem 5-32 km/s arasındaki hızlarda çalışıyor.

Honda HR-V’de sunulan Honda’nın Gelişmiş Sürücü Destek Sistemi (ADAS) aracın önüne ve arkasına bakan kameralar dışında radar sensörleri de kullanıyor. Birçok gelişmiş aktif güvenlik teknolojisini bir arada kullanan ADAS kapsamında; Önden Çarpışma Uyarı Sistemi, Trafik İşareti Tanıma Sistemi, Akıllı Hız Limitleyici, Şerit Takip Uyarı Sistemi ve Aktif Uzun Far Kontrol Sistemi gibi özellikler Honda HR-V’de standart sunuluyor.

Sekiz hava yastığı ile donatılan Honda HR-V’nin platformu Honda’nın çarpma enerjisini daha eşit bir şekilde dağıtmak için birbirini bağlayan yapısal elemanlar ağını kullanan ACE™ (Gelişmiş Uyumluluk Mühendisliği) gövde yapısından yararlanıyor. Bu tasarım, çarpma anında yolcu kabinine aktarılan enerjiyi azaltırken üstün ön, yan ve arka çarpışma güvenliği sunuyor. ACE™ ayrıca daha büyük veya daha küçük bir araçla önden çapraz çarpma sırasında oluşabilecek üste çıkma veya alta girme gibi durumları en aza indirmeye de yardımcı oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu