Türkiye Fiat’ın en çok sattığı 3 ülkeden biri

Stellantis Grubu markaları arasında en çok otomobil satan Fiat'ın 3 büyük pazarı Brezilya, İtalya ve Türkiye oldu.

FIAT CEO’su ve Stellantis Global CMO’su Olivier Francois şöyle diyor: “Son iki yılda Stellantis içinde başarılı bir çalışma yürüttük ve FIAT’ı her zamankinden daha karlı ve daha küresel hale getirdik. Bu yıl FIAT, Grubun mükemmel sonuçlarına önemli ölçüde katkıda bulunarak küresel başarısını bir kez daha teyit etti. FIAT, 2023’ün ilk yarısında 645.000 adetle hacim olarak 1 numaralı Stellantis Markası olduğunu kanıtladı ve geçen yıla göre dünya çapında +%10 puan aldı. FIAT, 3 farklı bölgede Brezilya, İtalya ve Türkiye olmak üzere 3 büyük pazarda liderdir ve iç bölge dışında toplam satışların %50’den fazlasını satmaktadır ve bu, otomotiv sektöründe oldukça benzersizdir. Ayrıca, Avrupa’nın bir numaralı elektrikli şehir otomobili olan %100 elektrikli küresel bir simge olan Yeni 500’ümüz sayesinde sürdürülebilir kentsel mobilite dönüşümüne öncülük ediyoruz. Stellantis platformunu temel alan ilk yeni modeller olan Fiat Topolino ve Yeni Fiat 600e’nin lansmanı ile elektrifikasyon yolunda öncülük etmeye devam edeceğiz. Grup içindeki sinerjiler ve fırsatlar sayesinde, önümüzdeki 3 yıl içinde ürün planımız FIAT’ı ait olduğu yere geri getirecek: bir lider, bir mihenk taşı, bir aşk markası.”

2023’ün ilk yarısında FIAT, markayı daha güçlü ve daha kendi özgü kılan dengeli coğrafi ayak izi sayesinde gücünü ve benzersizliğini gösterdi. %14,1 pazar payıyla Güney Amerika’da açık ara en çok satan marka ve küresel İtalyan markası için Avrupa dışındaki en önemli pazar olan Brezilya’da %22 pazar payıyla mutlak lider. Ayrıca Fiat Strada, Brezilya’da en çok satan ikinci araç ve hafif ticari araçlar arasında birinci sırada yer alıyor.

Markanın 2023’ün ilk altı ayında dünya çapında satılan 645.000 adetten 271.800’ünü kaydettiği Avrupa’da da olağanüstü sonuçlar elde edildi. FIAT’ın şehir otomobili pazarında her zaman lider olduğu Avrupa’da, Marka mutlak liderdir. İtalya’da %12,8 pazar payıyla ikonik Fiat Panda, pazarda en çok satılan otomobil konumunda. Fiat New 500, Avrupa’da en çok satılan Stellantis BEV, A ve B segmentlerinde en çok satan BEV ve İtalya, Almanya, Fransa ve İspanya’da tüm segmentlerde ilk beş arasında yer alıyor ve tüm zamanların en çok ödül alan FIAT’ı. .

Özellikle FIAT’ın %18,2 pazar payı ile lider olduğu Türkiye pazarında, Türkiye’nin en çok satan aracı olan Fiat Tipo sayesinde MEA Bölgesi’ndeki performans da oldukça dikkat çekicidir. Buna ek olarak FIAT, önce Cezayir’e yeniden girerek ve ardından Cezayir’de satılan ilk Hibrit olan 500 Hibrit’in ve Ülkede Tafraoui’de Doblò’nun üretimine zemin hazırlayarak MEA’da gelecekteki daha fazla genişlemesinin yolunu belirledi. – Oran fabrikası, 2023 yılı sonuna kadar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu