Stellantis 45’inci gününde Avrupa’nın lideri

16 Ocak'ta resmen birleşen FCA ve PSA grupları, Stellantis adıyla girdikleri 2021 yılında binek otomobil ve hafif ticari araç toplam satışında Avrupa'nın lideri oldu.

14 markadan oluşan Stellantis, kuruluşunun üstünden sadece 45 gün geçmesine rağmen, Şubat ayı sonunda 30 ülkeden oluşan Avrupa pazarında zirveye oturdu.

Avrupa Otomotiv Üreticileri Birliği (ACEA) verilerine göre Stellantis yılın ilk iki ayında toplam 480.888 adet binek otomobil ve hafif ticari araç satarak, toplam 452.400 adet araç satan VAG Grubu’nu geçti ve liderliği ele geçirdi.

Binek ve hafif ticari 480.888 adet araç satan Stellantis, toplam satışta zirveyi gördü ama otomobil satışlarında VAG Grubu liderliği bırakmadı.

Binek otomobil pazarındaysa VAG Grubu liderliğini sürdürüyor. 431.392 adet otomobil satışı gerçekleştiren Alman otomotiv devi, 377.905 adet otomobil satan İtalyan-Fransız ortaklığının önünde gitmeye devam ediyor.
VAG Grubuna göre daha fazla hafif ticari araç satmayı başaran Stellantis’in beklenen etkiyi göstermesinde en büyük rol hiç kuşkusuz Peugeot’a düşüyor. Tarhinde ilk kez iki modeliyle (208 ve 2008) Avrupa’da satış listesinin zirvesine çıkan Peugeot, Stellantis’in de motor gücü oldu.

DAHA FAZLA OKU

https://www.mesutabi.com/haberler/peugeot-208-avrupada-en-cok-satan-otomobil-oldu/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu