Audi Ukrayna’da devam eden savaş nedeniyle bazı modellerin üretimini durdurdu

Automobilwoche’un bildirdiğine göre, Audi, bayilere gönderdiği bir mektupta “bazı fabrikalarda üretimin günlerce hatta haftalarca durdurmak zorunda kalındığını” açıkladı. Etkilendiği düşünülen modeller arasında Q4 e-tron, A4, A5, A6, A7, TT, Q7 ve Q8 yer alıyor. Audi, bayilerini bu modeller için “önemli ölçüde daha uzun teslimat sürelerine hazırlıklı olmaları” konusunda uyardı.

Audi’nin Nisan ayının ilk ve ikinci haftalarında A4, A5, A6 ve A7 üretimine devam edeceği bildirilirken, TT, Q8 ve Q4 e-tron modellerinin üretimine Nisan ortasında yeniden başlanması bekleniyor. Automobilwoche, A1, A3, Q2 e-tron, Q5 ve A8’in ise savaştan daha hafif bir ölçüde etkilendiğini belirtiyor.

Audi için en önemli sıkıntı, Ukrayna’dan temin ettiği kablo tedariği sorunu. Bazı tedarikçilerdeki üretimin, savaşın başlamasından bu yana tamamen durduğu, diğer bölgelerdeki üretimin ise ciddi şekilde kısıtlandığı düşünülüyor.

Audi’nin yaşadığı zorluklara ilişkin haberler, Renault’nun Autoframos üretim tesisinde endüstriyel faaliyetlerini durduracağını açıklamasından hemen sonra geldi. Renault, Rusya’nın en büyük araç üreticisi AutoVAZ’ın sahibi olan Lada Auto Holding’in yüzde 67.61 çoğunluk hissesine sahip olduğu için Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana sert eleştirilere maruz kaldı. Bu hisse sayesinde Renault, Rusya’nın yeni otomobil pazarının yüzde 30’unu oluşturuyor ve ülkede 45.000 kişiye istihdam sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu