Mercedes’e 13 milyon dolar ceza

Araç geri çağırma duyurusunu müşterilerine geç bildiren Mercedes-Benz'e ABD'de 13 milyon dolar ceza kesildi.

Mercedes-Benz, izlediği prosedür gereğiyle 1.4 milyon aracını geri çağırmasına karşı soruşturma altına alınmasının ardından, ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) ile yapılan anlaşmanın yükümlülüklerini zamanında yerine getirmediği gerekçesiyle büyük bir cezaya çarptırıldı.

Araç çağırımlarında müşterilerini geç bilgilendiren Alman otomobil üreticisinin, geçen ay gerçekleştirdiği 101 geri çağırmanın yüzde 40’ında hata yaptığı ortaya çıktı.

NHTSA, Mercedes-Benz ABD’nin bazı sorunlarda araçların geri çağırılmasında müşterilere zamanında bildirmediğini, tüm raporları göndermediğini ve zamanında geri çağırma başlatmadığını söyledi.

Mercedes-Benz, yaptığı açıklamada, “kasıtlı olarak yanlış bir şey yapmadığımıza inanıyoruz, ancak maalesef NHTSA’ya yapılan bildirimlerde son tarihleri ​​kaçırdık” ifadelerini kullandı.

Alman üretici, NHTSA’nın sorularını yanıtlamak ve ilerlemek için bu sorunu çözmeyi ve 13 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti. Eğer ki  geri çağırma işlemleri zamanında yapılmazsa veya sistemini geliştirmeyi başaramazsa önümüzdeki iki sene içerisinde 7 milyon dolarlık ceza ödemeyi de kabul etti.

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu