Baştan sona yenilen Nissan X-Trail sahnede

Nissan, D-SUV sınıfında sunduğu X-Trail modelinin dördüncü jenerasyonunu yeni yüzü ve teknolojileriyle tanıttı.

Daha önceden kamuflajlı görüntüleri sızdırılan yeni nesil Nissan Rogue, yani bizim bildiğimiz X-Trail resmi olarak tanıtıldı. Eski CEO’su Carlos Ghosn’un gidişinin ardından toparlanmak için aldığı yeni kararlar doğrultusunda önümüzdeki 18 ayda 12 yeni model tanıtmayı hedeflediğini belirten Japon otomotiv üreticisi Nissan, ABD pazarında Rogue, Avrupa ve ülkemizde X-Trail adıyla satılan modelinin yeni neslini tanıtmakla başladı. 

Nissan, D-SUV sınıfında sunduğu X-Trail modelinin dördüncü jenerasyonunda; Qashqai, Renault Kadjar ve Koleos’un alt yapısını oluşturan CMF-C/D platformununun geliştirilmiş versiyonunu (T33) kullanıyor. Ancak dördüncü nesil X-Trail, bolca yeni teknoloji ve bağlanılabilirlik özelliğine kavuşturulmuş görünüyor. 

Japon otomotiv üreticisi Nissan, Juke’un ikinci nesliyle başlattığı yeni SUV tasarımını yeni X-Trail’e de aktarıyor. Bu tasarımla birlikte marka aslında C-SUV sınıfındaki başarılı modeli Qashqai’nin yeni versiyonun da tasarımını ortaya çıkarıyor.

Tamamen yenilenen X-Trail; ayrık ön far düzeniyle, inceltilen stoplarla, yeni “V-motion” adlı ön ızgara dizaynıyla daha köşeli hatlarla birlikte dinamik bir forma kavuşuyor. Ayrıca LED sis farlarını da sayarsanız toplamda üç katmanlı aydınlatma grubu X-Trail’de yer alıyor. Daha kaslı ve heybetli duran yeni X-Trail aslında mevcut modelden 3.8 cm kadar daha kısa ve 0.5 cm kadar da daha alçak.

X-Trail dışarıdaki değişik kadar içeride de değişiklik sunuyor. İç mekanda yepyeni bir dizayna kavuşan X-Trail, 9 inçlik multimedya ekranını 12.3 inç boyutlu dijital gösterge paneli ve 10.8 inçlik renkli head-up display monitörü ile kombine ediyor.

Yolculuk konforunu maksimuma çıkarmak için hem önde hem arkada ısıtma ve soğutma sunan X-Trail, koltuklarında Zero Gravity adını verdiği bir teknoloji kullanıyor. Üç bölgeli otomatik klima, dört kapıdan da kontrol edilebilen anahtarsız giriş, ayak hareketiyle açılan bagaj kapağı gibi donanımlar sunan yeni X-Trail, bolca sürüş asistanına yer veriyor. ABD’de Rogue, Nissan Safety Shield 360 adı verilen güvenlik paketiyle donatılacak. Bu sistem ile birlikte araç; otomatik acil durum freni, kör nokta uyarı sistemi, otomatik geri manevra freni, otomatik uzun farlar sürücü yorgunluk tespiti gibi özellikleri kapsıyor. Ayrıca kablosuz şarj özelliği sunan X-Trail, yakında Bluetooth üzerinden bağlantı imkanı sağlayarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlantısı da sunacak.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu