BMW 2 Serisi Gran Coupe yenilendi

Üçüncü nesil 1 Serisi'nin piyasaya sürülmesinin ardından BMW aynı platformda geliştirdiği 2 Serisi Gran Coupe'yi de tanıttı.

F40 kodlu üçüncü nesil 1 Serisi’ni geçtiğimiz günlerde piayasaya sunan BMW, aynı platform üzerine inşa ettiği 2 Serisi Gran Coupe’nin ikinci neslini de tanıttı.

Kardeşi 1 Serisi gibi artık önden çekişli hale gelen 2 Serisi Gran Coupe, ön kısımda kardeşine benzer şekilde geniş böbrek ızgara ve büyük LED farlara sahip. Arka kısımda ise X2 ve X4 gibi modellerde gördüğümüz ince uzun LED stoplara yer verildiğini aynı zamanda bu stoplar BMW logolu siyah piano black tarzına benzer çıta ile birleştirildiğini görüyoruz. 2 Serisi Gran Coupe’ye yan profilden bakıldığında ise çerçevesiz camları ile diğer önden çekişli kompakt modellerden kendini ayırdığı dikkat çekiyor.

 

Uzunluğu 4526 mm, yüksekliği 1204 mm ve genişliği ise 1800 mm boyutlara sahip olan BMW 2 Seris Gran Coupe’ye yere yakın ve heybetli bir duruş katıyor. 2670 mm’lik aks mesafesi ise iç mekanda özellikle arkada oturanlara geniş bir alan sunuyor. 430 litrelik bagajı ile de 2 Serisi Gran Coupe’yi ergonomik bir hale bürümüş. Kabinde ise abisi G20 3 Serisi ve kardeşi olan F40 1 Serisinin izlerini barındırıyor. ,

Mercedes-Benz CLA ve Audi A3 Sedan’a rakip olarak tanıtılan BMW 2 Serisi Gran Coupe, sınıfına UKL-2 adlı önden çekiş platformunun getirdiği yeni teknolojiler ve gelişimler ile sınıfında dinamizmin standardını belirlemeyi hedefliyor. Sürüş deneyimi ise BMW, i3s’ten bildiğimiz ARB adlı kayma önleyici sistem ve BMW Performance Control adlı yalpa dengeleme sistemi gibi detaylar ile 2 Serisi Gran Coupe’nin elektronik desteklerini “daha doğal” hissettirerek iyileştirdiğini söylüyor.

BMW, 2 Serisi Gran Coupe’yi 3 farklı motor seçeneğiyle satacak bu motorlardan 2’si benzinli iken 1’i ise dizel motora seçeneğine sahip olacak. Benzinli motor seçeneğinde giriş seviyesi 140 hp’lik üç silindirli 1.5 benzinli turbo motordan beslenen 218i modeline yer veriliyor. Giriş seviyesinin üst basamağında ise 190 hp gücünde 2.0 I4 turbo dizel ünitenin bulunduğu 220d modeline yer veriliyor. En üst konumda ise M135i, X2 ve M35i gibi modellerden tanıdığımız 306 hp’lik M235i xDrive konumlandırılıyor.

M235i xDrive’da, Torsen limitli kaydırmalı mekanik diferansiyel, M Sport direksiyon, M Sport fren, Launch Control modu bulunan 8 ileri Steptronic şanzıman, yarış araçlarını andıran ağsı böbrek ızgara düzeni gibi donanımlar standart olacak.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu