Škoda Kamiq ve Scala modellerini makyajladı

Škoda, hatchback modeli Scala ve şehirli SUV modeli Kamiq için kapsamlı güncellemeler yaptı. Kamiq ve Scala'nın daha çekici tasarımları, verimli motor seçenekleri ve gelişmiş asistan sistemleri sayesinde üstün aktif ve pasif güvenlik donanımları ile dikkat çekiyor.

Scala’nın dinamik tasarımı ve pratik kullanımı, sınıfının standartlarını yeniden belirledi. 2019 yılında piyasaya sürülen Scala, 57 farklı pazarda 230.000’in üzerinde müşteriye ulaştı. Scala’dan birkaç ay sonra tanıtılan Kamiq, yerden yüksek tasarımı ve çevik sürüşü nedeniyle çok beğenildi. 2021 ve 2022 yıllarında, Škoda’nın en popüler modeli olan Kamiq 351.000 adet satıldı.

Her açıdan daha iddialı hale geldiler ve Škoda, çarpıcı tasarıma sahip Scala modelinin tasarımını daha çekici hale getirdi. Yeniden tasarlanan Scala, revize edilen ön-arka parçaları ve ön panjuruyla Vision RS konseptinden daha fazla ayrıntıya sahiptir. Scala, yenilenen ön farları, yeni jantları ve yeniden tasarlanan arka ışıklandırmalarıyla sınıfındaki en dinamik modellerden biridir.

Bununla birlikte, Kamiq modelinin SUV tarzına vurgu yapmak için Škoda, daha güçlü tasarım öğelerine yer verdi. Yeni Kamiq’ın farı, daha büyük ve daha dik ön panjuruyla dikkat çekiyor. Gümüş arka difüzör, tercihe bağlı olarak TOP LED Matrix far teknolojisini sunan Kamiq’te SUV stilini vurguluyor.

Škoda, Scala ve Kamiq araçlarının üretim sürecinde daha fazla sürdürülebilir malzeme kullanarak karbon ayak izini azalttı. Yeni kapı ve koltuk döşemeleri geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak tasarlandı. 8 inç ve 8.25 inç dijital göstergeler standarttır, ancak donanım seviyesine bağlı olarak 10.25 inç dijital gösterge paneli tercih edilebilir. Ek olarak, Klimatronik klima sisteminin yeni basit kontrol paneli, sürüş sırasında kullanımı daha kolay hale getiriyor.

Scala ve Kamiq için verimli motor seçenekleri: Škoda, dinamik sürüşten ödün vermeyen verimli motorlar sunmaya devam ediyor. Her iki modelde de yüksek verimliliğe sahip evo2 sınıfının üç güncel TSI ünitesi bulunmaktadır. 1.0 TSI’nin 110 HP’lik üç silindirli motoru ve 1.5 TSI’nin 150 HP’lik dört silindirli motoru tercih edilebilir. ACT silindir kapama teknolojisine sahip motor, güç ihtiyacı olmadığında iki orta silindiri kapatarak yakıt tüketimini azaltır.

Spor Şasi Kontrolü, Scala’ya standart süspansiyondan 15 mm daha fazla yükseklik sağlayan bozuk yol süspansiyonu ve iki amortisör ayarına sahiptir. Spor Şasi Kontrolü tercih edildiğinde, Scala 15 mm ve Kamiq 10 mm daha düşüktür. Bu, daha dinamik bir sürüş sağlar.

Bununla birlikte, Kamiq ve Scala’nın yenilenmiş versiyonları çeşitli asistan ve güvenlik sistemleriyle donatılmıştır. Trafik İşaretleri Tanıma, Şerit Değiştirme Asistanı ve Yaya Algılama Özellikli Ön Bölge Asistanı gibi birçok özelliğe sahiptir. 9 adet hava yastığı, kaza sırasında araçta bulunanları en iyi şekilde koruyabilir.

Foto Galeri👇

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu