Volkswagen SUV sınıfın yeni üyesi: Nivus

B-SUV segmentinde yer alacak Nivus, sportif duruşu ve yenilikçi tasarımıyla, şimdiden dikkatleri üzerine toplamaya başladı. 

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, SUV sınıfına Nivus adında yeni bir üye getiriyor. Brezilya’da üretilen ve Polo temelleri üzerinde geliştirilen B-SUV segmentinde yer alacak Nivus, sportif duruşu ve yenilikçi tasarımıyla, şimdiden dikkatleri üzerine toplamaya başladı.

Brezilyalı model Nivus, dikkat çeken tasarımıyla ön cephede, sportif görünümlü tampon ve LED farlara yer veriyor. Sportifliğini, koyu renkli jantlar ve stopların tümünü saran koyu detaylarla devam ettiriyor. Nivus, hafif coupe tasarımıyla da crossover sınıfına hareketlilik getiriyor.

4.266 mm boya, 1.757 mm genişliğe, 1.493 mm yüksekliğe ve 2.566 mm aks mesafesine sahip olan Nivus’un boyutları, T-Cross’unkine oldukça çok yakın. Ayrıca araç bagajda 415 litrelik bir alan sunuyor.

Brezilyalı model, iç mekanda ise dış tasarımında sunduğu hareketliliği, sportifliği yansıtmıyor. Dijital gösterge paneli, 10 inç büyüklüğe sahip ve butonları da dokunmatik olan bilgi-eğlence ekranıyla, bildiğimiz diğer Volkswagen modellerinden de tanıdığımız direksiyon simidi ve havalandırma sistemi kumandaları sunuyor.

Kaputunun altında 1 litre hacimli, 3 silindirli motor bulunduran Yeni Nivus, 116 hp güç üretebilse de  sıkıştırılmış gaz veya etanol (E85) ile gücünü 128 hp’ye kadar çıkarıyor ve maksimum 200 Nm tork sağlıyor.  Ayrıca Brezilyalı model 6 ileri otomatik şanzıman sunuyor.

Yakında doğduğu toprakta satışına başlanacak olan Nivus, 2021 yılının ortasına kadar Güney Amerika’nın diğer pazarlarına da sürülmüş olacak. Aynı zamanda araç Avrupa pazarına ise 2021’in ikinci yarısında giriş yapacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu