İkinci el araç talebi ekspertiz noktalarında yoğun trafiğe neden oluyor

Otomotiv sektöründe sıfır araç bulma zorluğu sebebiyle ikinci el araç satışının artırması, ekspertiz merkezlerinde yoğunluğun yaşanmasına neden oluyor. Ekspertiz merkezlerinde beklemek istemeyen sürücülerin de bu durum karşısında dijital hizmetlere daha fazla yöneldiği gözlemleniyor.

Otomobil sektöründeki talep artışı, ikinci el araç piyasasını yeniden şekillendiriyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayında 223 bin 541 taşıtın trafiğe kaydedildiğini, mayıs sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı taşıt sayısının 27 milyon 334 bin 424 olduğunu açıkladı. Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 98,3 arttı. Bu rakamlarla birlikte dolu olan ekspertiz merkezlerinde beklemek istemeyen vatandaşların dijital hizmetlerden daha
fazla yararlanma yoluna gittiği görülüyor.

“Rabam Ekspertiz Hizmeti ile işlemleri dijitalleştiriyoruz”

İkinci el araç alım ve satım işlemleri sırasında ihtiyaç duyulan ekspertiz merkezlerindeki doluluğa yönelik açıklamalarda bulunan Rabam Kurucusu R. Kaan Aydoğan, “Günümüzde yatırım aracı olarak görülen otomobilde sıfır araç sorunu devam ediyor. Bu sorun dolayısıyla ikinci el araç satış grafiği giderek yükseliyor. Söz konusu hareketlilik ekspertiz merkezlerindeki trafiği artırarak vatandaşların uzun saatler beklemelerine neden oluyor.

Rabam Ekspertiz Hizmeti ile işlemi dijitalleştiriyoruz. Sürücülerin sahip olduğu ya da almak istediği araçlar için gereken dijital hizmet ile beklemenin önüne geçiyoruz. Temsilcilerimizle tüm süreci yürüterek aracın ekspertiz raporunu değerlendiriyor ve doğru bir karar almaya da destek oluyoruz. Dijitalleşen ve araç sahiplerinin hayatını kolaylaştıran çözümümüzle; önümüzdeki dönem de dijital ekspertiz hizmetlerinin daha çok talep göreceğini öngörüyoruz” dedi.

App Store ve Google Play üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen uygulama, dijital asistanlık hizmeti ile araçların muayene ve yıllık bakım tarihi gibi konuları da takip ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu