Togg’un sedan modeli de hazır

27 Aralık 2020'deki lansmanda konsept model olarak gösterilen Togg'un sedan modelinin üretim versiyonu için de tasarım patentleri alındı. Sedan model, ABD'nin Las Vegas kentinde 5-8 Ocak tarihlerinde düzenlenen CES furarında

SUV modelinin üretim prototipine aşina olduğumuz Togg’un sedan modeli de hazır. Hollanda merkezli AutoWeek, Togg sedanın tasarım tescili için patent kuruluşlarına sunulan görsellerini paylaştı.

ABD’nin Las Vegas kentinde 5-8 Ocak tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en önemli tüketici elektroniği fuarında CES’te ilk kez dünya kamuoyunun karşısına çıkacak olan Togg, bu fuarda yeni sedan modelini de tanıtacak. Yayınladığı teaser videoda dikkat çeken sedan model, 27 Aralık 2020’de yapılan lansmanda sergilenen konsept model ile benzerlikler taşısa da önemli farklılıklar da gösteriyor.

İki yıl önce gösterilen konseptten çok daha eğimli ve bagaj kapağına kadar akan bir tavan çizgisine sahip dört kapılı sedanın tavanındaki baklava dilimli desenlerin LED ışıklar mı yoksa güneş enerjisi paneli mi olduğu bilinmiyor. Yine ön ve arka tasarımın da 2019’da tanıtılan konseptten epeyce farklı olduğu görülüyor.

Önde bol LED lambalı bir yeni panjur, yeni tampon ve Togg amblemi, arkada ise yeniden tasarlanan stop lambasının altında yeni Togg yazısı dikkat çekiyor. Arkada tampon tasarımının da değiştiği görülüyor.

Aynı şekilde yan cam ve kapı tasarımlarının da tamamen değiştiği, konsept modelde yer alan arka kelebek camın artık olmadığı fark ediliyor. kolsuz kapıların ve lale motifli jant tasarımlarının ise değişmediğini görüyoruz.

Tüm bu değişiklikler ve alınan patentler, önümüzdeki süreçte üretime geçilecek olan sedan modelin burada gördüğümüz modelle aynı olacağı kanısını güçlendiriyor.

Togg, bu yılın Temmuz ayından itibaren üretime geçecek. Başlangıç olarak C-SUV model banttan inecek ve hemen arkasından C-Sedan model gelecek. Onu hatchback ve B-SUV takip edecek. Son olarak hafif ticari araç versiyonu da bulunacak olan MPV model üretime dahil edilecek.

FOTO GALERİ👇

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu