RS3 gelene kadar en güçlüsü bu: Audi S3

Audi, VW Golf Mk8 tabanlı A3 modelinin ardından orta performans serisi S3'ü Sportback ve Sedan olarak tanıttı. Gerçek güç serisi RS3 gelinceye kadar Audi'nin en güçlü C-HB rolünü S3 üstlenecek.

Audi Sport, yeni nesil S3  Sportback (HB) ve Sedan gövde stillerini tanıttı. Audi’nin gerçek performans serisi RS3 versiyonları gelinceye kadar bu sınıfta markanın en güçlü modelleri olarak rol oynayacak olan S3 Sportback ve Sedan, göz dolduran güç çıkışlarıyla dikkat çekiyor.

S3 modeller, kaputlarının altındaki 310 beygir güç ve 400 Nm tork üreten 2.0 litrelik TFSI motor ile  0-100 km/s ivmelenmesini yalnızca 4.8 saniyede tamamlıyor ve 250 km/s maksimum hız yapabiliyor. S3’ler quattro dört tekerlekten çekiç sistemi ve yedi vitesli S tronic şanzımanla donatılmış durumda.

A3’ün performans modellerinde, standart A3’e göre 15 mm düşürülmüş, dört kollu bir arka süspansiyon görev yapıyor. Elektronik kontrollü S tipi spor süspansiyonun opsiyonel olarak sunulduğu S3’lerde hem konfor hem de dinamizm artıyor. Frenleme gücü, yeni elektrikli fren servosu ve dört tekerlekte hava soğutmalı diskler tarafından sağlanıyor.

Dikkat çekici keskin tasarımlara sahip S3’ler ön cephede, sportif far grubu, hava girişleri ve piano black altıgen ızgara sunuyor. Arka cephede kaslı tampona dört çıkışlı egzoza sahip sportif piano black difüzör eşlik ediyor. Yine piano black spoiler, etekler ve amblemler de sportifliğe katkıda bulunuyor. Audi S3’lerde standart olarak 18 inç ve isteğe bağlı 19 inç jantlar sunuluyor.

S3 Sportback ve Sedan, yeni geliştirilen spor koltuklar, alüminyum ve karbonla kombine edilen trim detaylar, sportif karakteri iç mekana yansıtıyor. S3’ler bilgi-eğlence sistemi, dijital göstergeler, ortam aydınlatma paketiyle de sofistike bir iç mekan sunuyor. Audi connect anahtar özelliğine sahip sedan HB ikilisi, sürücülerin kapıları kilitleyip açmalarına ve Android akıllı telefonlarını kullanarak motoru çalıştırmalarına olanak tanıyor. Ayrıca araçta sunulan Bang & Olufsen premium ses sistemiyle sürücüler araçla birlikte müziğinde keyfini sürüyorlar. 

Bu ay Avrupa’da ön satışları başlayacak S3’ler, Ekim ayı başlarında bayilerdeki yerini alacak.  Almanya’da S3 Sportback 46.302,53 € ‘dan, S3 Sedan ise 47.179.83 € ‘dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu