Saf elektrikli Porsche Türkiye’de

Porsche'nin Türkçe isimli, saf elektrikli süperspor otomobili Taycan 160 bin euro başlangıç fiyatıyla Türkiye'de satışa çıktı.

Tanıtımı Eylül 2019’da gerçekleşen ve Porsche’nin tamamen elektrikli modeli özelliğini taşıyan Taycan’ın Türkiye fiyatları belli oldu.

Alman otomobil üreticisi Porsche, logosundaki genç ata gönderme yaparak Türkçe Tay ve Can kelimelerinden türettiği Taycan modelini 160 bin eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. Araçta Turbo versiyon tercih edildiğinde 200 bin euro Turbo S versiyon tercih edildiğinde ise 250 bin euro fiyat etiketi ortaya çıkıyor. Ayrıca Porsche, Taycan modelini Türkiye’de sadece 50 kişiye teslim edecek. Yani şu anda bir Taycan sahibi olmak isteyen en az bir yıl beklemek zorunda olacak.

Yeni Porsche Taycan otomobil severelere Turbo versiyonda 625 hp güç üretmesiyle 0-100 km/s ivmelenmesini 3,2 saniyede tamamlıyor ve 450 km menzil sunuyor. Turbo S versiyonunda ise 0-100 km/s ivmelenmesini sadece 2,8 saniyede tamamlıyor ve 412 km menzil sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu