Volkswagen Avrupa’da Passat Sedan’ı satıştan kaldırdı

Birkaç yıl öncesine kadar Avrupa'da en çok satan otomobiller listesinde yer alan ve sedan sınıfının en çok satan modeli olan Volkswagen Passat, kendi ülkesi Almanya başta olmak üzere Avrupa'da pek çok ülkede satış listesinden kaldırıldı.

Volkswagen’i üst üste birkaç yıl Türkiye’de en çok otomobil satan marka konumuna getiren ve Avrupa’da da yakın tarihe kadar sınıfının en çok satan modeli olan Passat Sedan, Avrupa’da artık satılmıyor.

Bu konuda Volkswagen’den resmi bir açıklama henüz yapılmadı, ancak Mesut Abi ekibinin yaptığı araştırma sonucu, başta kendi ülkesi Almanya olmak üzere İngiltere, Hollanda, İtalya, Belçika, İsviçre gibi neredeyse tüm Avrupa ülkelerinde Passat Sedan’ın satıştan kaldırıldığı görüldü. Aynı zamanda Volkswagen’in resmi media sitesi https://www.volkswagen-newsroom.com adresinde de Volkswagen Passat Sedan’a artık yer verilmediği dikkat çekiyor.

Volkswagen’in diğer Avrupa sitelerinde olduğu gibi ana vatanı Almanya web sitesinde de artık Passat Sedan bulunmuyor.

Passat’ın station wagon versiyonu Passat Variant ve ondan türetilmiş 4×4 versiyonu Passat Alltarck’ın satışları ise devam ediyor. Passat üretiminin Türkiye gibi sedan tercih edilen ülkeler için 2023 sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Son günlerde Volkswagen’in içten yanmalı motora sahip Passat Sedan’ın üretimine son vereceği, yerine

ID. VIZZION01 konsepti

olarak tanıttığı %100 elektrikli konsept coupe sedanın yol modelini Aero B adıyla üreteceği sıkça konuşuluyordu. Hatta Jetta görünümlü kamuflajıyla casus kameralara test sırasında yakalanan otomobilin Aero B modeli olduğu da neredeyse kesin gibi.

Muhtemel Aero B modeli, üzerine giydirilmiş Jetta kamuflajıyla Alpler’de test sırasında casus kameralara yakalandı.

Volkswagen’in Aero B modelini başlangıçta tek motorla ve arkadan itişle satışa sunacağı konuşuluyor. İlerleyen tarihte çift motorlu GTX versiyonuna kavuşacak. Aero B’nin yol performansını ise ID.5 GTX ve ID.4 ikilisinden yorumlamak mümkün.

Volkswagen’in, Aero B’yi 2022 yılında resmen tanıtması ve 2023 model olarak satışa sunması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu