BMW’nin süper sedanları: M5 ve M5 Competition tazelendi

BMW'nin aynı torka sahip makyajlanan çılgın sedanları tanıtıldı. BMW M TwinPower Turbo teknolojisine sahip 4.4 litrelik V8 motor, M5'te 600 HP güç, M5 Competition’da ise 625 HP güç üretiyor.

Alman otomotiv üreticisi BMW, makyajlı 5 Serisi’nin tanıtımının ardından M5 ve M5  Competition modellerini de tanıttı.

BMW’nin meşhur büyüyen ön böbrekleri, M5’in ön yüzünde hemen kendini gösteriyor. Yeni ön tampon ile keskin bir tasarım sunan M5, agresif bir görünüm kazanıyor. Izgaranın hemen altında bulunan panjur ise hava akışını sağlama görevini üstleniyor. Makyajlanan 5 Serisi ile gelen L şeklindeki LED far takımları da M5’de yerini alıyor.

M5, aynı ön tampon gibi keskin hatlara kavuşan arka tamponla birlikte arka tasarımda da agresif bir görünümü sürdürüyor. Dikkat çeken dört çıkışlı egzozu barındıran siyah kroma sahip arka difüzör, 19 inçlik “M” jantları ile kendini kombine ediyor.

Makyajlanan M5’lerde en büyük güncelleme kabin içerisinde yer alıyor. Güncellenen M5’lerde, Live Cockpit sistemi ile birlikte gelen iDrive 7 seçeneği dikkat çekiyor. Bu özellikle birlikte iki adet 12.3 inçlik ekrana kavuşan aracın ön konsolundaki bilgi eğlence sistemi dokunmatik olarak çalışıyor. Sürücüye ayrılan dijital gösterge paneli ise direksiyon üzerindeki fiziksel tuşlar ile kontrol edilebilirken, bilgi eğlence sisteminini ise tamamen kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto ile bağlantı gerçekleştirilebiliyor. Makyajlı BMW M5, standart olarak direksiyon asistanlı şerit takip sistemi, yaya algılayan acil durum fren sistemi, çapraz trafik asistanı ve otomatik uzun far asistanı gibi güvenlik donanımları ile birlikte geliyor. Ayrıca bunların yanı sıra bu seviyeyi bir üste çıkaran Driving Assistance Professional paketi de opsiyonel olarak tercih edilebilecek.

BMW M TwinPower Turbo teknolojisine sahip 4.4 litrelik V8 motor, M5’te 600HP güç ile 750 Nm tork, M5 Competition’da ise 625HP güç ile 750 Nm tork üretiyor. M5 ailesinin “standart” versiyonu 0-100 km/sa  ivmelenmesini 3.4 saniyede tamamlıyor. 0-100 km/sa  ivmelenmesini 3.3 saniyede tamamlayan M5 Competition ise 200’e ise 10.8 saniyede ulaşıyor.

Almanya’da makyajlı BMW M5, 120.900 euro fiyat etiketine sahipken, M5 Competition ise 129.900 euro fiyat etiketiyle dikkat çekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu