Gölcüklü Transit ve Custom’a Euro NCAP’ten Altın Puan

Kocaeli Gölcük'teki Ford Otosan fabrikasında üretilip dünyaya satılan Ford Transit ve Transit Custom, Euro NCAP'in hafif ticari araçlar için 2021'de devreye aldığı yeni puanlama sistemine göre değerlendirildi ve her iki model, en yüksek puan olan Gold seviyesini yakaladı.

Daha güvenli otomobiller ve ticari araçlar için çarpışma testleri de dahil çeşitli güvenlik testleri yapan Avrupa Yeni Otomobil Değerlendirme Programı (Euro NCAP), ticari van araçlar için 2021 yılında özel bir değerlendime ve puanlama yöntemini devreye aldı. Bu yönteme göre toplam ağırlığı 3.5 tona kadar olan ticari vanlar (N1), otomobillerde geçerli yıldız değerlendirmesinden farklı olarak; Not Recommended (tavsiye edilmez), Bronze, Silver ve Gold olarak isimlendirilen puanlamayla değerlendiriliyor.

Euro NCAP’in 2021 yılı başında ilk kez gerçekleştirdiği aktif güvenlik testinde Avrupa’da satışta olan 19 van modelini değerlendirilmiş, test sonucunda Ford Transit altın ödül, Transit Custom ise gümüş ödül almaya hak kazanmıştı. Euro NCAP, geleneksel güvenlik çarpışma testlerine ek olarak, Ford’un Avrupa pazarındaki tüm yolcular için emniyet kemeri hatırlatıcılarını standart hale getirmesi ve opsiyonel yeni ekipmanlar eklemesinin ardından Ford Transit ve Ford Transit Custom‘ı Ekim ayında tekrar test etti. Kocaeli Gölcük fabrikasında üretilen ve dünyaya satılan her iki araç, yapılan son testlerden altın ödülle çıktı. Ford Transit‘in yanı sıra bu sefer Transit Custom da Ticari Van Test sıralamasında en yüksek seviye olan Gold puanını almayı hak etti. Euro NCAP’in yeni derecelendirme sisteminde 19 ticari van arasında Ford modelleri dışında sadece Mercedes Vito ve VW Transporter Gold seviyesinde puan alabildi.

VW Crafter, Mercedes Sprinter, Peugeot Expert, ve Opel Vivaro Silver puanı alırken, Citroën’in Dispatch, Jumper, Jumpy, Relay modelleri ile Fiat Ducato, Iveco Daily, Peugeot Boxer ve Toyota Proace Bronze’de kaldı. Hafif Ticari Van testlerinde en kötü seviye olan Not Recommended (tavsiye edilmez) puanını ise Fiat Talento, Opel Movano, Renault Master ve Trafik modelleri aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu