Yeni BMW 5 Serisi WWCOTY Jürisi Tarafından “Yılın En İyi Büyük Otomobili” Seçildi

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin elli yılı aşkın geçmişiyle Business Sedan segmentinin öncüsü olan sekizinci nesli Yeni BMW 5 Serisi Sedan modeli, sadece kadın otomotiv uzmanlarının yer aldığı uluslararası bir jüriden oluşan Women’s Worldwide Car Of The Year’da (WWCOTY) “Large Car/Büyük Otomobil” kategorisinde Yılın Otomobili seçildi. 

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ödüllerin jürisinde 5 kıtada 52 ülkeden 75 kadın otomotiv gazetecisi oy kullandı. Yenilenen tasarımı, inovatif teknolojileri ve ilk defa tamamen elektrikli sürüş seçeneğini aynı gövdede kullanıcısına sunan Yeni BMW 5 Serisi Sedan güvenlik, sürüş, konfor, verimlilik, çevresel etki ve fiyat performansıyla büyük ödülü kazandı.

Yeni BMW 5 Serisi Sedan Hakkında 

BMW’nin tüm dünyada en çok bilinen ve tercih edilen modelleri arasında yer alan BMW 5 Serisi, sekizinci nesli ile yepyeni bir formda otomobil tutkunlarının karşısına çıktı. Yeni BMW 5 Serisi Sedan, ilk defa tamamen elektrikli versiyonuyla da tüketicinin beğenisine sunuldu. Türkiye’de 2023 yılının son çeyreğinde yollarla buluşan otomobil, Mild hybrid-dizel Yeni BMW 520d xDrive ve tamamen elektrikli Yeni BMW i5 eDrive40 ile Yeni BMW i5 M60 versiyonlarıyla Borusan Otomotiv Yetkili Satıcılarında yerini alıyor.

Women’s Worldwide Car Of The Year (WWCOTY) Hakkında

2009 yılında Yeni Zelandalı otomobil gazetecisi Sandy Myhre tarafından oluşturulan organizasyon, dünyadaki kadın otomobil gazetecilerinden oluşan tek otomobil ödül organizasyonu konumunda. Yılın en iyi otomobillerini kadınların bakış açısıyla değerlendirmeyi amaçlayan WWCOTY ödülleri, Aile Otomobili, Büyük Otomobil, SUV, Exclusive Otomobil ve 4×4 Pick up kategorilerinde veriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu