Porsche Başkanı açıkladı: Macan tamamen elektrikli olacak

Porsche, orta SUV modeli Macan’ın tamamen elektrikli olacağını açıkladı. Alman markanın bu segmentteki tamamen elektrikli ilk modeli olacak yeni Macan 2020 yılının başından itibaren üretilmeye başlanacak.

Porsche, orta SUV modeli Macan’ın tamamen elektrikli olacağını açıkladı. Alman markanın bu segmentteki tamamen elektrikli ilk modeli olacak yeni Macan 2020 yılının başından itibaren üretilmeye başlanacak. Porsche diğer taraftan, bir başka tamamen elektrikli araç olan Taycan üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu yılın sonbaharına kadar piyasaya çıkması beklenen otomobili, sonrasında Taycan Cross Turismo takip edecek.

ÜST DÜZEY AÇIKLAMA

Porsche’nin elektrikli araçlara geçişiyle ilgili konuşan Porsche Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume, “Elektromobilite ve Porsche mükemmel bir şekilde bir araya geliyor. Bunun tek sebebi yüksek verimli bir yaklaşım benimsememiz değil, aynı zamanda teknoloji ve Porsche’nin ortaya çıkardığı sportif karakter” dedi.

Porsche, yeni jenerasyon Macan’ı, mevcut üretim bandında elektrikli araç üretimi de gerçekleştirebileceği Leipzig fabrikasında montajlayacak. Firma, her yıl 90 binden fazla Macan modelinin üretildiği fabrikaya şimdiye kadar 1.3 milyar Euro yatırım yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu