Volkwagen, Mk8 Golf’ün üretimini artırıyor

Volkswagen Wolfsburg fabrikasında ürettiği Golf'ün yeni nesli için üretim artışı kararı aldı.

Alman devi Volkswagen, Aralık ayı başında Almanya ve Avusturya’daki bayilere teslim etmeye başlayacağı Mk8 Golf’ün üretimini artırma kararı aldı. Wolfsburg fabrikasında üretilen Golf, önceki nesline göre daha karmaşık bir yapıya sahip olmasına rağmen banttan 1 saat daha erken çıkıyor.

Volkswagen, en son paylaşılan basın bülteninde Mk8 Golf’ün üretim sürecini ayrıntılı olarak açıkladı.

Wolfsburg tesisinde üretilen VW Golf’te en az 8.400 kişi çalışacak. 2700’den fazla tekil parçadan oluşan ve 1340 metre kablo ile 962 kablolama sistemi içeren Mk8 Golf, 100 metreden daha az kabloya ve sadece 31 kablo sistemine sahip olan Mk7 ile karşılaştırıldığında ne kadar gelişmiş olduğu görülüyor.

Volkswagen Üretim Direktörü Dr. Andreas Tostmann “Golf 8, önceki modellerden çok daha karmaşık olmasına rağmen, ortalama üretim süresini yaklaşık bir saat kısalttık” dedi. Tostmann “Golf 8, ikinci nesil MQB paltformuna sahip olduğu için üretim yatırımında önemli bir tasarruf elde ettik. Platform stratejimiz hakkını veriyor. Wolfsburg’daki ekip Golf 8 için her şeyini ortaya koydu. Üretim süreçleri genel olarak daha verimli hale geldi. Bu harika bir başarı. Tüm çalışanlara teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Volkswagen, Mk8 Golf üretim sürecinde daha fazla iyileştirmeler yapmak istiyor ve 2020 yılında malzeme lojistiğini daha hızlı sağlayan tam otomatik sürücüsüz taşıma sistemleri kullanmaya başlayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu