RAV4 Prime: Ailenin en hızlı SUV’u

Toyota, RAV4 Hybrid'i daha da geliştirdi. Saf elektrikle daha uzun menzil sunan Yeni RAV4 Prime, performansıyla da ailenin en hızlısı.

Japon otomobil üreticisi Toyota, plug-in hybrid teknolojiye sahip RAV4 Prime’ı Los Angeles Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkardı. Standart Hybrid RAV4 üzerine geliştirilen RAV4 Prime, hem ailenin güçlüsü hem de en tasaruflu versiyonu.

RAV4 Prime, 306 hp güç üreterek 0-100 km/s ivmelenmesini 6 saniyede tamamlıyor ve bu performansla ailenin en hızlı üyesi Supra’nın altına ismini yazdırıyor.

Tamamen elektrikle 62 km’lik iddialı menzil sunan ve 100 kilometrede sadece 2 litre yakıt tüketen RAV4 Prime, ailenin en tasaruflu modeli olarak, piyasadaki PHEV SUV modellerin tamamını geride bırakıyor.

Standart Hybrid modelin 2.5 litrelik Atkinson döngüye sahip 4 silindirli 178 hp güçlük motorunu kullanan RAV4 Prime, yüksek kapasiteli lityum iyon bataryaları ve booster dönüştürücüsü ile standart hybrid modelden daha yüksek performans gösteriyor.

Yüksek kapasiteli lityum iyon bataryalar bagajın altına konumlandırıldığı için aracın ağırlık merkezi ve bagaj hacmi değişmedi, standart RAV4 modeldeki 1064 litrelik bagaj hacmini RAV4 Prime modeli de sunuyor.

RAV4 Prime’ın SE ve XSE donanım paketleriyle 2020 yaz döneminde satışa sunulması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu