Yeni Audi A3 Sedan tanıtıldı

Audi, dördüncü nesil A3 Sportback modelinden izler taşıyan ikinci nesil A3 sedan modelini tanıttı.

Alman premium otomobil üreticisi Audi, dördüncü nesil A3 Sportback modelinin tanıtılmasının üzerinden çok geçmeden ikinci nesil A3 sedan modelini görücüye çıkardı.

Yeni A3 Sedan, yüzünü A3 Sportback modelinden alıyor. Otomobil stop lamba tasarımında ise A4 ve yeni A6 modelleri ile benzerlik gösteriyor.

İkinci nesil A3 Sedan, büyüyen boyutları ile de dikkat çekiyor. Uzunluğu 40 mm artan otomobil, 20 mm daha geniş ve 10 mm daha yüksek tasarlanmış durumda. Aks aralığı değişmeyen A3 Sedan’ın, boyutlardaki artışı baş ve omuz mesafelerinde iyileştirme olarak geri dönüyor. Aks aralığında değişim olmadığından dolayı diz mesafesinde de bir iyileştirme söz konusu değil. Aynı iç mekanı kullanan A3 Sedan ve Sportback arasındaki en büyük farklılığı kılan unsur ise bagaj hacmi. Sportback’te sunulan 385 litrelik bagaj hacmi yerine, sedan versiyonda 425 litrelik bir bagaj hacmi sunuluyor.

Audi, A3 sedan modelinin iç mekanında ise bir önceki jenerasyondaki konsolun içine gizlenebilen multimedya ekrandan vazgeçip, bunun yerine orta konsolun üst kısmına monte edilen bir ekran tercih ediyor.

Ayrıca A3, sürücü tarafındaki havalandırma ızgaralarının gösterge tablosunun iki yanındaki konumu ve Lamborghini modellerine gönderme yapan şekliyle dikkat çeken ayrıntılara yer verirken, öte yandan ise nesil değişimi ile birlikte,  orta konsolda yer alan ve multimedya ekranını kontrol etmeye yarayan dairesel kumandadan kurtuluyor. Yeni A3, yeniliklerini arasına iç mekanında kapı içlerinde yer verdiği ambiyans aydınlatmasını ekliyor.

A3’ün kaputunun altında ise Volkswagen Grubu’nun diğer kompakt modellerinde yer verilen güç seçenekleri yer alacak. 1.5 litrelik benzinli ünite yarı hibrit olarak da tercih edilebilirken, Türkiye’ye gelmesi muhtemel görünmeyen 2 litrelik bir dizel motor da A3’ün sunulan güç seçenekleri arasında yerini alıyor. A3 Sedan’da 1.0 litrelik bir benzinli güç ünitesi de yer alacak. Bu motor otomatik şanzıman ile tercih edildiğinde, yarı hibrit olarak satın alınabilecek. Yaz aylarında Avrupa’da satışa çıkacak yeni A3 Sedan’ın, yıl bitmeden Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu