Türkiye’nin en büyük ikinci el satış noktası İstanbul Maltepe’de açıldı

İkinci el araç pazarındaki kurumsal oyunculardan Otomerkezi.net, Türkiye'nin en büyük ikinci el otomobil satış merkezini hizmete açtı. 50 Milyon TL'lik yatırımla sektöre kazandırılan yeni tesiste, 20 bin metrekarelik alanda 500 araç aynı anda sergilenebiliyor.

Otomerkezi.net, 50 milyon TL’lik yatırım miktarıyla Türkiye’nin en büyük ikinci el araç tesisinin kapılarını açtı. İstanbul Maltepe’de açılan yeni tesis, 20 bin metrekarelik alanda, toplam 500 aracı aynı anda sergileme kapasitesiyle öne çıkıyor. Yılda 20 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen tesiste, araç satın almak isteyen vatandaşların kredi, sigorta, kasko, noter devir işlemleri tek çatı altında gerçekleştirilebiliyor.

Yıl başından itibaren ülke çapında 6 yeni bayinin kapılarını açarak yılın en hızlı büyüyen kurumsal ikinci el araç noktası olan Otomerkezi.net’in CEO’su Ali Karakaş, satılan her 1000 ikinci el araçtan 1’inin Otomerkezi.net kapılarından çıkmasını hedeflediklerini söyledi: “Yıl sonunda bayi sayımızı 30’a çıkarmayı hedefliyoruz. Ülkemize yatırım yapmaya hız kesmeden devam edeceğiz. 6 yılda 10 bini aşkın müşterimiz bizlerden araç satın aldı ve güncel verilerimize göre memnuniyet oranımız yüzde 97. Girdiğimiz yeni dönemle birlikte rota yeniden oluşturuluyor diyoruz ve artık yenilikçi finansman modellerimizle düşük gelirli her vatandaşımızı araç sahibi yapmayı planlıyoruz, aracı olmayan kimse kalmasın istiyoruz”dedi.

Ali Karakaş – Otomerkezi.net’in CEO’su

Sektörle ilgili önemli değerlendirmelerde de bulunan Karakaş, yılın ilk 6 ayında, ikinci el oto satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 20 artarak 3.9 milyona ulaştığını söyledi. İlk 6 ayda fiyatlarda ortalama yüzde 30’ün üstünde bir fiyat artışı olduğuna dikkat çeken Karakaş, aynı istikrarla satışların devam etmesi halinde ikinci el araç satışlarının yıl sonunda 8 milyonu geçeceğini ifade etti ve ekledi: “Sıfır kilometre pazarında da ertelenen talep ile birlikte aslında teoride 1 milyonluk bir pazar var, her marka araç tedariği problemini çözebilirse, bu rakama ulaşmak için bir engel yok. Buna karşın ikinci el pazarında ise birçok değişken var. Pandemi, kur artışı, sıfır kilometre araç pazarı, tüketici alışkanlıkları ve ihtiyaçları; ülkedeki genel belirsizlik durumu hakim olduğu sürece artık fiyatlardaki artışın nereye gideceğini öngörmek mümkün değil. Bu çok net” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu