Makyajlı i30 Cenevre’den önce karşınızda

Hyundai, makyajladığı i30'un resmi görüntülerini yayınladı. Yeni bir yüz kazanan otomobilin Hatchback, Fastback ve Stationwagon kasa tiplerine N Line spor donanım paketi eklendi.

Hyundai, önümüzdeki ay kapılarını açacak Cenevre Otomobil Fuarını beklemeden i20 gibi i30’unda tanıtımını gerçekleştirdi. Güney Koreli otomobil üreticisi i30’u Hatchback, Fastback ve Stationwagon kasa tiplerine N Line spor donanım paketi ekleyerek üç farklı versiyonlarda resmi görüntülerini yayınladı.

Makyaj operasyonuna tabi tutulan i30, gövde üzerindeki bazı değişikliklerle daha geniş ve daha modern bir görünüşe kavuşuyor. Karakteristik özellikleri arasında yeni nesil ön ızgara, en fazla dikkat çeken detay olarak ön palanda yer alıyor. N Line ve normal versiyonlarda iki farklı şekilde kullanılan ızgara, geniş hava girişli tamponla kombine edilerek sunuluyor. Böylelikle daha zarif ve daha estetik bir yapıya kavuşan yeni nesil çok yönlü, V şekilli tasarım LED farlarıyla da bir bütünlük gösteriyor. Arkada ise aerodinamik yenilikler göze çarpıyor. Daha fazla sürüş performansı ve aerodinami için geliştirilen difüzörlü tampon, çift çıkışlı son susturucu ve sportif görünümü tamamlayan siyah plastik parçalar otomobile yepyeni bir forma sokuyor. Yeni i30 N Line, park halinde olsa bile 17 ve 18 inç jant tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Yeni makyajlanan i30, 48 voltluk hafif bir hybrid seçeneğiyle de yeniliğinde dikkat çekmeye devam ediyor. Sunulan hybrid seçeneğiyle de yakıt verimliliğini artırıyor. Ayrıca sportif N Line gövde kitiyle de performans tutkunlarının ilgisini üzerine çekmeyi başarıyor.

Yeni i30, N Line Hatchback ve Fastback versiyonlarının kaputunun altında, daha dinamik sürüş sunmak için yeni 1.5 litrelik T-GDi 160 hp ve 1.6 litrelik 136 hp güç sunan motorlar sunacak. Ayrıca Hyundai, yeni i30’da daha önce kullandığı 1.0 litrelik T-GDI 120 hp güç üreten motorunu 7 ileri DCT şanzımanla kombine ederek ve 48 hafif hybrid özelliği de sunuyor.

Hyundai’nin yakıt ekonomisi için geliştirdiği 48 volt hibrit sistemi, 1.6 litrelik dizel motorlarda standart olarak sunulacak ve 6 ileri Akıllı Manuel Şanzıman (iMT) veya 7 ileri çift kavramalı şanzıman (DCT) ile satılacak. Dizel motorlardan bir diğer versiyon ise 115 beygir gücündeki 1.6 litrelik ünite. Bu motor, 6 ileri manuel ve 7 ileri DCT şanzıman seçenekleriyle tercih edilebilecek.

Yeni makyajlanan 2020 i30 önümüzdeki hafta Cenevre Otomobil Fuarında görücüye çıkacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu