Murat Günak TOGG’un baş tasarımcısı oldu

Dünyaca ünlü otomobil tasarımcısı Murat Günak en başından beri danışman olarak katkı sunduğu TOGG'a Tasarım Lideri olarak atandı.

TOGG’da önemli bir gelişme daha yaşandı, birkaç gün önce ortağı Farasis ile batarya ömrü ve menzili konusunda yeni gelişmeleri paylaşan TOGG, 1 Nisan tarihi itibariyle de dünyaca ünlü otomobil tasarımcısı Murat Günak’ın Tasarım Lideri olarak TOGG’a katıldığını ilan etti.

Sosyal medyada: “#YenLigeYolculuk’a başlarken danışman olarak yanımızda olan dünyaca ünlü tasarımcımız Murat Günak 1 Nisan itibariyle TOGG Tasarım Lideri olarak ekibimize katıldı” şeklinde paylaşımda bulunan TOGG yönetimi, bunun için kısa bir video da yayınladı.

MİLYONLARCA SATAN OTOMOBİLLERİ TASARLADI

İlk olarak Ford’un tasarım biriminde işe başlayan Murat Günak, sonrasında Mercedes-Benz’e geçerek yeni modeller tasarladı.

Ardından Peugeot’ya baş tasarımcı olarak transfer olan Murat Günak, Mercedes’e tekrar dönerek, lüks markanın tüm tasarım biriminden sorumlu başkan yardımcısı olarak atandı.

Toplam 13 yıl Mercedes’te otomobiller tasarlayan Günak, 2003 yılında Volkswagen tasarım bölümünün başına geçti ve burada da dünyada milyonlarca satan modellerin tasarımına imza attı.

Murat Günak’ın tasarladığı modeller ise şunlar:

📌 Mercedes-Benz C-Class (W202)
📌 Mercedes-Benz SLK
📌 Peugeot 206 CC
📌 Peugeot 307
📌 Peugeot 607
📌 VW Passat CC
📌 VW Golf Mk5

Bir Yorum

  1. Paylaşım veya haber hangi platform’dan yapıldı. Teyit edebilecek herhangi bir veriye erişemedim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu