Ioniq kendi başına EV marka oluyor

Hyundai, elektrikli modellerini ayrı bir marka olarak konumlandırdığı Ioniq adı altında üretecek. London Eye'da ilginç ışık şovu ile tanıtılan yeni alt marka, ilk etapta üç yeni model sunacak.

Giderek daha rekabetçi hale gelen çevreci araçlarda Hyundai Ioniq, fazla ilgi görmedi. Birçok tüketici şu anda mevcut olan Ioniq hatchback’lerin hibrit, plug-in hibrit ve elektrikli güç aktarma organları sunan üçlüsünü bile duymadı.

Şimdi Hyundai, Ioniq’i kendi EV markasına dönüştürerek dört yıl içinde yeni etiketiyle, üç elektrikli araç piyasaya sürecek. Bunlar bir crossover, bir sedan ve bir SUV modellerden oluşacak.

Ioniq 5 – Hyundai 45 EV Konsepti

Çekici bir dış tasarım sunan Ioniq 5, 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Hyundai 45 Concept modelini taban alan bir crossover olacak. Bu konsept otomobil, şık bir fastback stili, havalı bir panjur ve gövdenin çeşitli kısımlarına oyulmuş 45 derecelik açılarıyla adı ve stili, 45 yıl önce prömiyeri yapılan ilk Hyundai konseptine gönderme yapıyor. Modelin 2021 yılı başında piyasaya çıkması bekleniyor.

Ioniq 6 – Hyundai Prophecy Konsepti

2022’de Ioniq’in iskeletini oluşturacak üçlünün ikincisi ise Ioniq 6 sedan olacak. Yeni elektrikli sedan, bu yıl  sergilenen ve çarpıcı tasarımı ile dikkatleri üzerine toplayan Prophecy konseptini temel alacak.

Ioniq 7 isimli SUV ise bu üçlünün en büyüğü ve tamamlayıcı parçası olacak. Modelin 2024 yılı başında piyasaya çıkması bekleniyor. Yeni modeller, Hyundai’nin Ioniq markası altında 2025 yılına kadar elektrikli araçlarda yüzde 10 pazar payı hedefine ulaşmakla görevlendirilecek.

Güney Koreli üreticinin yeni alt markası, Electric Global Modular Platform (E-GMP) adı verilen altyapıya sahip araçlarla karşımıza çıkacak. E-GMP platformu olarak adlandırılan yeni mimari, hızlı şarj ve uzun sürüş menzilleri sağlayacak. Aynı zamanda E-GMP, üreticinin maliyet kanadında elini rahatlatacağı gibi model çeşitliliğinin artmasında da büyük rol oynayacak. Aynı platformun grubun diğer markası Kia’da da kullanılması bekleniliyor.

Hyundai, Ioniq modellerinin “kullanıcı odaklı” olduğunu vurguluyor. Kabin içerisinde “akıllı bir yaşam alanı” sunacak olan Ioniq modelleri, yenilikçi tasarımları ve son teknoloji donanımlar ile dikkat çekecek. Güney Koreli üretici, Ioniq markasıyla 2025 yılından itibaren yılda 560 bin EV satmayı hedefliyor.

Ioniq’in yeniden lansmanını yapmak için Hyundai, London Eye’ı dev bir “Q” harfine dönüştürdü. İngiliz cazibe merkezi, COVID-19 nedeniyle uzun bir kapanmanın ardından yakın zamanda yeniden açılmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu